500 de elevi primesc sprijin pentru o viitoare carieră

E un lucru bine ştiut că educaţia joacă un rol primordial în viaţa unui tânăr liceean care se pregăteşte să păşească pe un drum care îl va duce spre viaţa de adult responsabil. La fel de bine ştiut este şi faptul că ambiţia multor elevi de liceu scade în intensitate atunci când sunt puşi să aleagă încotro se vor îndrepta pentru a pune bazele unei cariere, aşa că un sprijin în acest sens este extrem de util. Asta îşi propun să facă reprezentanţii Junior Achievement şi cei ai JYSK România. Ei au lansat un proiect pilot de orientare profesională pentru a-i ajuta pe tineri să ia o decizie bine gândită cu privire la viitorul lor profesional.

Astfel, 500 de liceeni din Brașov, București, Cluj‐Napoca, Craiova, Iași și Pitești vor participa gratuit la un proiect pilot de orientare profesională. Ei vor avea ocazia să cunoască direct profesioniști din retail, care le vor împărtăși din experiență și le vor explica, pe înțelesul lor, concepte și situații reale din domeniul retail, care sunt oportunitățile de joburi, specificul lor și provocările ce apar. Tinerii vor învăţa cum să își descopere valorile și pasiunile, cum să se autoevalueze, să își stabilească obiective și cum să își dezvolte încrederea în propriile competențe.

„După ce anul trecut am demarat mai multe parteneriate de CSR în cadrul cărora sprijinim copii din familii vulnerabile, copii instituționalizați, sportivi paralimpici și susținem acțiuni de împădurire, anul acesta ne dorim să extindem sprijinul nostru și în domeniul educației. Credem că educația este esențială într‐o societate sănătoasă, care funcționează bine. Tânăra generație are un potențial foarte mare, lucru dovedit de programele de Educație Antreprenorială desfășurate de Junior Achievement, în cadrul cărora elevii învață să facă planuri de afaceri și să gândească antreprenorial. Modulul de Retail susținut de JYSK își propune să îi familiarizeze pe elevi cu acest domeniu, să le arate oportunitățile de carieră din retail și să îi ajute să descopere cum ajunge un produs la raft sau în casele lor. Am avut deja o primă prezentare la Liceul Gheorghe Șincai din București, în fața unor elevi din clasa a X‐a, și am rămas plăcut impresionat de ei. Au fost interesați de poveștile din retail și de exemplele personale. În plus, am cunoscut cu această ocazie și o echipă de elevi care va participa la un concurs cu un proiect de afacere interesant: o școală de dans”, spune Alex Bratu, Country Manager JYSK România și Bulgaria.

 

Deja, consultanţii voluntari de la JYSK au mers în săli de clasă din București, Cluj‐Napoca și Craiova, pentru a vorbi cu liceenii.

„Exemplele personale sunt cele care îți dau curaj și încredere, iar tinerii de azi au nevoie să înțeleagă faptul că nu există un lift care să îi urce spre succes. Acest proiect și activitățile cu voluntari reprezintă o oportunitate pe care o recomand, deoarece elevii au posibilitatea să vadă interiorul unei companii prin ochii celui care o conduce”, a declarat Isabela Panainte, cadru didactic, Colegiul Național Gheorghe Șincai din București.

Mai mult, în anul şcolar următor, clasele înscrise în acest proiect vor avea parte şi de un modul dedicat despre meseriile din retail, care va include studii de caz aplicate, informații despre pașii de vânzare și activitățile și responsabilitățile principale specifice pentru anumite joburi.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.