Prima comandă de proporții pentru autobuzele electrice Mercedes-Benz Citaro

Noul Citaro electric a înregistrat deja prima comandă: Mercedes-Benz va livra 20 de autobuze Citaro, complet electrice, către Hamburger Hochbahn AG. Primele două unități vor fi livrate înainte de sfârșitul anului 2018.

“Prima comandă pentru noul Citaro electric a fost plasată chiar înainte de premiera oficială, demonstrând astfel că operatorii de transport investesc multă încredere în conceptul nostru de mobilitate electrică în transportul public urban. Prin noul Citaro electric, facem un pas important în direcția transportului public cu emisii zero”, spune Till Oberwörder, Head Daimler Buses.

Hamburger Hochbahn AG consideră că autobuzele urbane sunt piatra de temelie în ceea ce privește dezvoltarea unei flote complet ecologice. Din 2020, Hamburger Hochbahn Ag planuiește să cumpere exclusiv autobuze electrice.

Producția de serie pentru noul autobuz electric Citaro va începe la sfârșitul acestui an. Autobuzul impresionează prin randamentul energetic excelent, care se bazează pe un sistem unic de gestionare a temperaturii. Acesta reduce consumul de energie, mărind astfel durata de operare. De exemplu, pentru încălzirea habitaclului este utilizată o pompă de căldură foarte economică. Motoarele electrice, integrate în puntea spate, acționează direct roţile.

Structura modulară a bateriilor este, de asemenea, dezvoltată dedicat pentru Citaro. Bateriile au o capacitate de până la 243 kWh şi sunt răcite la temperatura ideală pentru a maximiza durata de viață. La scurt timp după demararea producției de serie a Citaro, vor deveni disponibile și alte variante, permițând inclusiv încărcarea intermediară a autobuzului în timpul utilizării.

Noul autobuz urban cu motor electric are la bază Mercedes-Benz Citaro, un autobuz best-seller la nivel internațional. Citaro a înregistrat vânzări de peste 50.000 de unități pe parcursul a două generații și este prezent în aproape toate marile orașe din vestul și centrul Europei.

Hamburger Hochbahn AG operează 111 rute cu aproape 1.000 de autobuze, care transportă aproximativ 212 milioane de pasageri pe parcursul unui an.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *