Go Green in the City 2018. Start înscrierilor pentru studenţi

Schneider Electric, specialistul global în transformarea digitală a managementului energiei și a automatizării, a lansat Go Green in the City 2018, o competiție la nivel global care își propune să găsească idei îndrăznețe și soluții inovatoare pentru orașe smart, eficiente din punct de vedere energetic.

Este al optulea an de când compania organizează Go Green in the City, care a devenit un eveniment emblematic pentru studenții din domeniul ingineriei și business-ului din toată lumea. În 2017 au participat aproape 20.000 de tineri cu idei inovatoare, din 3.000 de universități, localizate în 180 de țări, iar 58% dintre aceștia au fost femei. Mizele competiției Go Green in the City sunt mari, participanții fiind atrași de oportunitățile de a face networking, de a-și găsi mentori, de a călători, de a câștiga premii în bani și de a descoperi job-uri sau proiecte de business.

În 2018, competiția stârnește și mai mult interes, datorită abordării unei palete extinse de subiecte. Studenții sunt invitați să își prezinte ideile îndrăznețe în cadrul uneia dintre cele cinci categorii: sustenabilitate și incluziune socială, economie digitală, lanțuri de aprovizionare inteligente, securitate cibernetică sau “Fără limite/idei îndrăznețe pentru economia verde” (orice subiect). “Sustenabilitate și incluziune socială” și “Fără limite” au fost dintotdeauna subiecte foarte populare. Cele trei categorii nou adăugate reflectă importanța crescută a digitalizării, precum și abordarea inovației ca domeniu unde totul e posibil.

“Schneider Electric are o viziune curajoasă pentru a rezolva paradoxul energiei prin care trece planeta. Go Green in the City a fost proiectat drept o platformă în cadrul căreia tinerii inovatori pot să devină o parte integrantă a acestei viziuni. Ajutând studenții să își dezvolte ideile privind noi soluții sustenabile și să capete experiență în industria noastră este o modalitate bună de a produce o schimbare pozitivă”, explică Olivier Blum, Chief Human Resources Officer la Schneider Electric.

Acest entuziasm este împărtășit în totalitate de participanți. Raja Jain și Nimisha Gupta de la IIT Roorkee din India, s-au clasat pe primul loc în cadrul finalei din 2017 a Go Green in the City cu proiectul lor, sistemul de răcire cu aer “Evacool”. Conform celor doi studenți, “Go Green in the City a fost un vis devenit realitate! Câștigarea competiției a reprezentat o realizare importantă pentru noi și a fost o oportunitate minunată de a învăța. Dacă sunteți interesați de modul în care tehnologia poate promova practici sustenabile, acest proiect e cea mai bună alegere!”

Echipele trebuie să fie compuse din doi studenți care pe durata competiției să urmeze cursurile unor instituții de educație din aceeași țară, din domeniul ingineriei sau al business-ului. Fiecare echipă trebuie să includă cel puțin o persoană de sex feminin, conform politicilor Schneider Electric privind diversitatea și incluziunea socială. Termenul limită pentru înscrieri este 1 iunie 2018.

Toate echipele care se vor califica pe lista scurtă vor fi ghidate de experții Schneider Electric pentru a realiza propuneri de business viabile pe care să le prezinte în cadrul uneia dintre cele șapte semi-finale regionale care se vor desfășura de-a lungul verii în Europa, America de Nord, China, India, Asia- Pacific, Orientul mijlociu și Africa, America de Sud. Fiecare dintre cei șapte câștigători regionali vor fi invitați pentru a se pregăti pentru competiția finală alături de o echipă excepțională formată în totalitate din femei și două echipe “wild-card” (formate din semi-finaliști).

După această rundă, zece echipe se vor confrunta în finala din Statele Unite (orașul urmează să fie anunțat) în toamnă. Echipa câștigătoare selectată de către juriu va avea șansa de a-și începe o carieră la Schneider Electric, precum și de a vizita oricare două sedii internaționale Schneider Electric din întreaga lume, la alegere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *