66% dintre candidații de pe OLX vor să își schimbe locul de muncă pentru un salariu mai mare

OLX, cel mai mare site de anunțuri din România, a realizat în luna martie un studiu ce aduce în față nevoile candidaților din secțiunea OLX Locuri de muncă. Peste 70% dintre candidații de pe OLX și-ar schimba locul de muncă în următoarele 12 luni, iar cei mai mulți dintre ei (87.42%) sunt deschiși să-și schimbe domeniul de activitate, potrivit unui chestionar realizat de OLX în luna martie, pe un eșantion de 1.400 de vizitatori din secțiunea Locuri de Muncă. Unul dintre principalele motive pentru care respondenții și-ar schimba locul de muncă este conturat de nevoia unui salariu mai mare (66.96%).

“Cele mai mari dorințe ale candidaților de pe OLX sunt, în acest moment, un salariu mai mare și un program de lucru mai lejer. Pentru asta, ei sunt foarte flexibili pe piața locurilor de muncă: o proporție covărșitoare de 87.42% dintre candidați au declarat că sunt dispuși să-și schimbe domeniul de activitate, iar cei mai mulți dintre ei spun că dedicarea, experiența în domeniu și adaptarea la programul de muncă sunt principalele lor atuuri, pe care sunt dispuși să le pună în practică pentru o sursă de venit mai bună.”, a declarat Paul Neagoe, Business Manager OLX România.

Atunci când ne gândim la profilul angajatului, putem vedea că bărbații se regăsesc pe platformă în proporție de 70.72%, iar majoritatea candidaților au între 35-54 de ani (56.26%) sau 25-34 (23%). De asemenea, cei mai mulți dintre respondenți provin din zona București-Ilfov (20,17%). În ceea ce privește salariul net al candidaților, putem vedea că acesta variază între 1.100 – 1.500 lei, în proporție de 35%, iar topul beneficiilor pe care candidații le primesc în acest moment este condus de bonurile de masă, cu 41% și transportul asigurat, cu 22%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *