Colliers: Spațiile de birouri sunt în curs de adaptare la cerințele generației Y

O treime din profesioniștii din Europa Centrală și de Est (ECE) – Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, România, Bulgaria – consideră că locul lor de muncă se va schimba în următorii 2-3 ani, conform unui nou raport realizat de Colliers International și firma internațională de avocatură CMS. Raportul Is your Workplace Millennial-ready? analizează natura schimbătoare a locului de muncă din ECE și include un sondaj la care au participat peste 72 de profesioniști din regiune.

“Spațiile de tip co-working s-au dovedit a fi populare în rândul respondenților, în special a celor din orașele-capitală. Peste un sfert dintre cei chestionați au fost întru totul de acord că desfășurarea activității într-un spațiu de tip co-working / flexibil este foarte eficientă, iar 40% doar de acord. În funcție de repartizarea geografică, 36% din respondenții localizați în centrul orașelor-capitală au fost puternic de acord cu spațiile de tip co-working, în timp ce doar 4% nu au fost de acord”, a declarat Mark Robinson, specialist cercetare pentru regiunea ECE, Colliers International.

Aproximativ 77% dintre respondenți au considerat echilibrul între viața profesională și cea personală drept factorul cel mai important în alegerea unui loc de muncă, în timp ce salariile, oportunitățile de dezvoltare a leadership-ului și locația – ultima considerată ca fiind foarte importantă, cu 58% din răspunsuri – reprezintă împreună cheia satisfacției la locul de muncă. Proiectarea birourilor și facilitățile au fost mai puțin importante – doar 37% dintre respondenți au spus că acești factori au fost foarte importanți – în timp ce doar 18% au considerat durabilitatea unui birou și certificările verzi ca fiind o caracteristică semnificativă a unui birou modern.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *