Ford dezvăluie noul Ford Focus

Constructorul auto American Ford a anunțat debutul global al noii generații Ford Focus. Noul design al gamei extinse Focus este concentrat pe dorințele clienților și include crossover-ul Focus Active și versiunea premium Focus Vignale. Noul sistem Stop&Go, sistemul de recunoaștere a indicatoarelor rutiere și tehnologia care menține mașina pe centrul benzii de rulare ajută la abordarea mai relaxată a traficului aglomerat. Farurile adaptive predictive în viraje și luminile care expun indicatoarele rutiere îi ajută pe șoferi să vadă mult mai bine pe timp de noapte. Primul sistem Head-up Display oferit de Ford pe un model din gama europeană este responsabil pentru un nivel superior al siguranței la volan. Sistemul Active Park Assist 2 permite manevre de parcare complet automatizate prin simpla apăsare a unui buton.

“Noul nostru Ford Focus este vârful de tehnologie și de atracție în segmentul său”, spune Joe Bakaj, vicepreședinte al biroului Dezvoltare Produs în cadrul Ford Europa. “Șansa de a construi o mașină complet nouă începând de la o coală albă de hârtie nu vine foarte des în industria auto. Am îmbrățișat-o și am dezvoltat cea mai bună mașină compactă de familie care poate fi cumpărată în Europa”.

Sistemul selectabil Drive Modes, o îmbunătățire cu 20% a rigidității torsionale și suspensia spate independentă izolată oferă sistemul de amortizare controlată continuu (Continuously Controlled Damping) – o premieră absolută pentru Focus, soluție care păstrează compacta Ford în topul dinamicii segmentului și îmbunătățește în același timp confortul. Noul Focus introduce modemul integrat FordPass Connect, care asigură o conexiune continuă în călătorii. Focus mai oferă o zonă de încărcare wireless, sistemul SYNC 3 cu un touchscreen de 8 inch și un pachet audio B&O PLAY. Avansatele motoare EcoBoost pe benzină și EcoBlue diesel sunt sprijinite de o nouă transmisie automată cu opt trepte, oferind o îmbunătățire medie de 10% la nivelul întregii game.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *