Enel a început construcția parcului eolian HillTopper, din statul american Illinois

Enel, prin subsidiara sa americană de energie regenerabilă Enel Green Power North America, Inc. (“EGPNA”), a demarat lucrările de construcție pentru HillTopper, primul său parc eolian din statul american Illinois, cu o capacitate de 185 MW. Noul parc eolian este susținut prin două acorduri pe termen lung privind achiziția unei cantităţi de energie electrică (Power purchase agreement – PPA) de către companiile Bloomberg LP și General Motors.

“Demararea construcției HillTopper marchează un nou moment important pentru dezvoltarea noastră pe piața energiei regenerabile din SUA, iar acordurile de achiziție încheiate cu Bloomberg LP și General Motors sunt dovada unei cereri crescânde pentru soluțiile noastre personalizate de energie regenerabilă pe care le punem la dispoziția clienților corporativi mari”, a declarat Antonio Cammisecra, Directorul Diviziei Globale de Energie Regenerabilă a Enel, Enel Green Power.

Investiția în construcția HillTopper, situată în districtul Logan, se ridică la aproximativ 325 milioane de dolari americani și face parte din investițiile incluse în planul strategic actual al Grupului Enel. Proiectul a fost achiziționat de la dezvoltatorul Swift Current Energy și va fi funcțional la sfârșitul anului 2018. Odată ce va fi complet operațional, HillTopper va putea genera în jur de 570 GWh anual.

Enel va comercializa 17 MW de energie produsă în cadrul parcului eolian către Bloomberg LP în cadrul unui acord pe termen lung în ceea ce priveşte achiziţia energiei electrice (PPA). Energia eoliană va ajuta compania Bloomberg LP – lider global de business, informații financiare și știri, în atingerea obiectivului său de utilizare a energiei din surse 100% regenerabile până în 2025.

Leave a Reply

Your email address will not be published.