Credit Europe Bank România a încheiat anul financiar 2017 cu 54 milioane lei profit brut

Rezultatele obținute arată că, pentru Credit Europe Bank (CEB) România, 2017 a fost un an de succes pe mai multe linii. Banca a avut o performanță financiară solidă, profitul brut atingând un nivel satisfăcător de 54 de milioane RON, cu o rată a solvabilității de peste 20%. În ceea ce privește cardurile, obiectivul avut în vedere pentru anul 2018 este la fel de ambițios; banca țintește către o creștere a vânzărilor de carduri de 20% și o majorare a rulajului sumelor utilizate cu peste 15% față de anul trecut, concomitent cu o mărire a cotei de piață și a rentabilității.

„Pe segmentul retail, sub brand-ul CardAvantaj, cardurile de credit au continuat să fie principalul motor al creșterii. Numărul acestora a continuat să se mărească, iar rulajul sumelor utilizate a crescut cu peste 10% față de 2016. O astfel de creștere este rezultatul atragerii de noi clienți precum și a activării portofoliului actual”, a declarat Yakup Cil, CEO al Credit Europe Bank România.

Pentru atingerea acestor obiective, CEB va continua să investească în noi tehnologii, dezvoltând parteneriate strategice cu principalii comercianți/retaileri, și majorând cheltuielile de marketing, propoțional cu creșterea anuală a afacerii. În ciuda concurenței acerbe de pe piață, în anul 2017 rata noilor activități de creditare pe segmentul corporate și IMM nu a scăzut, iar creditările corporate și IMM au avut o ușoară creștere. În 2017, totalul depozitelor clienților a rămas constant, la un nivel de peste 600 de milioane de euro, cu o bază a depozitelor bine diversificată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *