D&B David și Baias, numărul 1 în Drept fiscal și Dreptul concurenței

D&B David și Baias este clasată în Banda 1 la secțiunea Drept fiscal în prestigiosul ghid Chambers and Partners Europe 2018, fiind pe aceasta poziție pentru al doilea an consecutiv, de data aceasta ca singura societate de avocatură din România. În același timp, D&B David și Baias este cotată în Banda 1 și în Dreptul concurenței. Echipa de litigii fiscale este coordonată de Dan Dascălu, Partener și este formată din 14 avocați. Departamentul condus de Dan și-a demonstrat expertiza de contencios fiscal prin implicarea în proiecte care au fost soluționate fie în instanțele din România, fie la Curtea Europeană (două cauze soluționate deja, iar alte două în curs de derulare). Clienții intervievați de publicația britanică Chambers and Partners au remarcat că echipa D&B „înțelege nevoile și răspunde prompt solicitărilor, obținând rezultate remarcabile, fiind în același timp foarte eficienți”. Dan Dascălu a fost clasat încă o dată în Banda 1 la secțiunea Avocați specializați în Drept fiscal, fiind menționat ca „unul dintre cei mai reputați avocați de litigii fiscale din România”.

„Această apreciere ne bucură și ne obligă să menținem același standard ridicat al calității serviciilor pe care le oferim clienților noștri. Este o onoare pentru mine să lucrez cu o echipă de o asemenea valoare, dintre ai cărei membri aș dori să îi remarc în special cu această ocazie pe managerii care au contribuit la acest rezultat extraordinar: Ana-Maria Iordache, Mihail Boian și Andrei Iancu. Și, desigur, trebuie să amintesc totodată că aceste rezultate au fost posibile și urmare a colaborării strânse și fructuoase cu diferitele departamente specializate în fiscalitate din cadrul PwC România, dar și cu echipele de M&A și de Dreptul muncii din D&B David și Baias, în diverse proiecte complexe în care am fost împreună implicați. Clasarea aceasta ne responsabilizează și ne îndeamnă să continuăm în a ne implica activ în propunerea de soluții mai eficiente din punct de vedere legislativ, care să facă procedurile administrative și judecătorești mai lesne de înțeles și de aplicat de către cei implicați în contenciosul fiscal”, spune Dan Dascălu, Partener David și Baias.

Pentru al optulea an consecutiv echipa de 15 avocați a D&B David și Baias de dreptul concurenței, care este coordonată de Manuela Guia, Partener și de Sorin David, Partener Coordonator, este recunoscută ca lider al pieței de specialitate din România. D&B David și Baias a asistat companii importante din Europa în investigații declanșate de Consiliul Concurenței din România în legătură cu acorduri verticale, acorduri orizontale de stabilire a prețurilor sau manipularea licitațiilor publice. Experiența avocaților de concurență din cadrul D&B David și Baias se extinde și în aria contestării deciziilor Consiliului Concurenței și aceea a disputelor legate de neregulile procedurale care apar în timpul inspecțiilor inopinate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *