Rheinmetall va livra peste 200 de transportoare blindate 8×8 armatei australiene

Compania germană Rheinmetall urmează să livreze armatei australiene 211 de vehicule blindate Boxer CRV. Anunțul a fost făcut pe 14 martie chiar de premierul Australiei, Malcolm Turnbull, care a declarat că germanii au fost selectați de guvernul australian pentru livra vehiculele militare de recunoaștere în cadrul unui amplu program național de modernizare în valoare de câteva miliarde de dolari. În cadrul contractului, Rheinmetall va livra în șapte ani cele 211 de vehicule 8X8 de tip Boxer CRV de ultimă generație, iar versiunile pentru misiunile de recunoaștere vor fi echipate cu turele de 30 mm, produse de asemenea de compania germană.

“Este un privilegiu pentru compania noastră să fim selectați de guvernul australian pentru a onora acest program de înzestrare cu vehicule militare. Contractul, unul dintre cele mai mari din istoria Rheinmetall, nu face decât să continue colaborarea de succes cu guvernul australian privind echiparea armatei australiene cu vehicule militare de ultimă generație”, a ținut să spună Armin Papperger, CEO al Rheinmetall AG.

Pentru onorarea acestei comenzi, cea mai mare din istoria companiei, a fost creat așa-numitul Centru de Excelență pentru vehicule militare ultramoderne (MILVEHCOE), în apropiere de Brisbane și în parteneriat cu autoritățile australiene. Centrul este gândit să devină o platformă de export pentru vehicule militare în cadrul unei strategii naționale pentru exporturi militare anunțată deja de guvernul de la Canberra prin ministrul său al Apărării, Christopher Pyne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *