IKEA Group lansează Sustainability Summary Report pentru anul financiar 2017

Principalul proiect de implicare în comunitatea locală al IKEA România în anul financiar 2017 a fost lansarea Fondului IKEA pentru Mediul Urban, un program de granturi pentru proiecte de mediu mici și medii, care se adresează unor probleme relevante pentru comunitatea în care operează magazinul IKEA. IKEA România susține proiecte care se axează pe reducerea amprentei de carbon, eficiență energetică și energie regenerabilă, reducerea consumului de apă și refolosire, conservarea biodiversității, precum și susținerea comunității și a educației pe aceste subiecte. Șase proiecte au fost finanțate prin Fondul IKEA pentru Mediul Urban, cu un angajament financiar total de trei ani de peste 1,2 milioane de lei. Începând cu 1 februarie 2018, Pia Heidenmark-Cook a fost numită Chief Sustainability Officer. Ea a avut calitatea de CSO timp de un an și, înainte de asta, a condus integrarea practicilor sustenabile în toate activitățile de retail ale IKEA.

„Am decis să ne implicăm total pentru oameni și planetă și am demostrat că sustenabilitatea este un generator de inovație și reînnoire, de exemplu, prin lansarea ofertei IKEA Home Solar care face energia verde mai accesibilă pentru cei mai mulți oameni. Mă bucur să fac parte din noul nostru pas către a deveni mai sustenabili pentru oameni și planetă și să intru în noul meu rol”, a declarat Pia Heidenmark-Cook, Chief Sustainability Officer, INGKA Holding B.V. și entitățile sale controlate.

Jovana Mehandzic Djurdjic, IKEA Sustainability Manager în IKEA SEE, subliniază obiectivele pe care compania se concentrează în susținerea comunității: „În fiecare zi, în tot ceea ce facem, dăm tot ce e mai bun pentru a fi buni cetățeni și vecini. Avem grijă de mediul înconjurător asigurându-ne că facilitățile noastre sunt operate sustenabil – folosind energie din surse regenerabile sau prin reducerea risipei de alimente sau a risipei în general și prin reciclare, demonstrând astfel că suntem mai buni pentru oameni și planetă. Suntem activi în comunitățile din care facem parte și ne dorim să ajutăm aceste comunități să se dezvolte, să încurajeze oamenii care trăiesc împreună acolo și să împărtășească exemple de bune practici pentru a-i inspira și pe ceilalți să se alăture mișcării noastre pentru grija față de oameni și planetă.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *