DS Smith finalizează achiziția de 208 milioane euro a EcoPack și EcoPaper

DS Smith a anunțat astăzi finalizarea procesului de achiziție a companiilor EcoPack și EcoPaper din România, achiziție în valoare de 208 milioane euro. Împreună, cele două companii constituie unul dintre cele mai mari grupuri producătoare de ambalaje și hârtie din România. Achiziția crește semnificativ capacitatea DS Smith de a-și deservi clienții într-o regiune în plină dezvoltare precum și de a-și susține operațiunile deja existente în Europa de Est.

„Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu noii noștri colegi din fabrica de hârtie și unitatea de ambalaje situate în centrul României și să continuăm să ne întărim operațiunile pe această piață cu creșteri majore. Continuăm să ne dezvoltăm puternic în toată Europa de Est iar această achiziție ne va ajuta să răspundem cererii tot mai mari din regiune”, a declarat Miles Roberts, Group Chief Executive al DS Smith.

DS Smith plc îi va păstra pe cei 400 de angajați actuali și s-ar putea să mărească forța de muncă odată cu creșterea cererii. EcoPack și EcoPaper aduc atât mijloace producătoare de ambalaje de înaltă calitate cât și capacitatea de a produce hârtie ușoară, ambele susținând puternic oferta de produse DS Smith. Compania românească s-a dezvoltat semnificativ pe parcursul mai multor ani și este bine poziționată pe piața locală de bunuri de larg consum. Baza de clienți și gama de produse EcoPack și EcoPaper se aliniază foarte bine cu DS Smith plc, oferind un potențial considerabil pentru creșteri viitoare și sinergii de costuri semnificative.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *