Premiera emisiunii de mărci poștale Madrigal 55

În data de 27 februarie a avut loc dezvăluirea coliței dantelate a emisiunii de mărci poștale dedicată maestrului Marin Constantin, fondatorul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. Evenimentul va fi marcat în cadrul concertului aniversar susținut de Corul Madrigal la Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă din București. Ceremonia va fi susținută de Cristina Popescu, Directorul General al Romfilateliei.

Concertul celui mai renumit ansamblu coral din România este un omagiu adus reputatului dirijor Marin Constantin, care ar fi împlinit vârsta de 93 de ani pe 27 februarie. Totodată, 2018 este anul în care Corul Madrigal marchează 55 de ani de

activitate neîntreruptă, timp în care, prin prestigioasele sale concerte, și-a câștigat statutul de brand de țară.

Emisiunea de mărci poștale care îl ilustrează pe muzicianul Marin Constantin este completată și de un plic „prima zi” care va putea fi achiziționat de marii colecționari din magazinele Romfilatelia. De asemenea, la oficiile poștale din toată țara, începând cu luna martie, filateliștii vor avea ocazia de a cumpăra mărci poștale cu valoare nominală de 8 lei, dar și întregul poștal prin care este redată activitatea Programului Național Cantus Mundi, înființat în 2011 și devenit direcție a Corului Madrigal în anul 2014. Programul Național Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, inițiat de reputatul dirijor Ion Marin, Directorul de Onoare al Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și care funcționează prin implicarea voluntară a membrilor celebrului ansamblu coral.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *