Zana Merciluta acorda consultatii stomatologice gratuite copiilor

Zana Merciluta 2Peste 1.200 de copii din comunitati rurale sarace aflate in 6 judete, dar si din Bucuresti, vor beneficia in total de consultatii gratuite prin proiectul „Zana Merciluta”, prima unitate stomatologica mobila de acest fel din Romania.

Proiectul „Zana Merciluta”, initiat de Merci Charity Boutique, a fost finantat de Fundatia Vodafone Romania cu peste 170.000 de lei, buget care a acoperit achizitia si dotarea unitatii mobile care se deplaseaza prin tara.

 

Angela Galeta, Director, Fundatia Vodafone Romania 2015Datele colectate pe teren, prin chestionarele despre igiena orala si accesul la serviciile de tratament stomatologic pe care le-au completat 380 de parinti, arata lipsuri grave care afecteaza sanatatea orala a copiilor. De aceea, am ales sa ne implicam si sa sprijinim proiectul „Zana Merciluta”. Pe langa serviciile de profilaxie dentara pentru copiii care locuiesc in zone unde nu exista cabinete stomatologice, proiectul are o componenta educationala, care ii ajuta pe membrii comunitatilor sa constientizeze importanta igienei orale”, a declarat Angela Galeta, Directorul Fundatiei Vodafone Romania.

Pana la finalul lunii mai 2018, in a doua etapa a proiectului, alti 600 de copii vor beneficia de servicii de preventie dentara. Potrivit calendarului pentru acest an, cabinetul mobil va ajunge in luna martie la Complexul de servicii sociale Magura din Codlea, Brasov.

Intregul articol poate fi citit pe site-ul www.CSRmedia.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *