BCR anunta schimbari in managementul companiei

Comitetul Executiv al Erste Group Holding a adoptat o serie de măsuri organizaționale care afectează și Comitetul Executiv al BCR.

Astfel, Bernd Spalt, în prezent Vicepreședinte de Risc al BCR (CRO), va deveni Vicepreședinte de Risc al Erste Bank Austria și totodată al patrulea membru al Comitetului Executiv al băncii. În plus, pe lângă funcția de CRO al Erste Bank Austria, Bernd Spalt va coordona și toate aspectele care țin de managementul strategic al riscurilor la nivelul Erste Group.

Michel Beitz, care a fost Vicepreședinte de Risc și Workout al BCR în intervalul 2010 – 2014, revine în BCR, unde va prelua rolul și responsabilitățile de Vicepreședinte de Risc de la 1 ianuarie 2018.

“În urma schimbărilor recente la nivelul conducerii în cadrul Erste Group, rămânem puternic dedicați menținerii unui proces echilibrat de management al riscurilor în cadrul BCR, ținând cont de eforturile extraordinare depuse în cadrul restructurării recente a băncii, precum și asigurării continuității la nivel de leadership. Michael Beitz  a fost CRO și CWO în cadrul BCR vreme îndelungată și cunoaște în detaliu banca și țara. Ne bucură experiența sa dovedită de management al riscurilor în regiune”, a declarat Manfred Wimmer, președintele Comitetului de Supraveghere al BCR.

„Mă bucură întoarcerea în BCR a lui Michael Beitz, ca veteran al echipei noastre. Am lucrat împreună în circumstanțe pline de provocări, în cadrul programului de restructurare a BCR, în care și-a dovedit vasta experiență și a avut o contribuție importantă. Astăzi, suntem într-o situație mult mai bună și vrem să continuăm să asigurăm dezvoltarea sustenabilă a BCR, alături de o echipă puternică și unită. În plus, Bernd Spalt va duce mai departe, preluând un rol-cheie în cadrul Erste Group, o experiență personală bogată, precum și angajamentul său legat de prioritățile de dezvoltare ale BCR. Îi suntem recunoscători pentru impactul său extraordinar și devotamentul fără egal în cadrul BCR”, a declarat Sergiu Manea, CEO al BCR.

Toate numirile sus-menționate fac obiectul aprobării autorităților de către autoritățile de supraveghere abilitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *