Bridgestone lansează o nouă anvelopă sport pentru motociclete

Bridgestone, cel mai mare producător de anvelope şi produse de cauciuc din lume, păşeste într-o nouă eră a anvelopelor canelate pentru curse odată cu lansarea anvelopei Battlax Racing R11, proiectată să ofere motocicliştilor încrederea pe circuit, astfel încât să-şi îmbunătăţească timpul, tur după tur. Prin experienţa tehnologică acumulată la cel mai înalt nivel în cursele de motociclism, combinată cu compusul avansat şi caracteristicile de producţie, R11 asigură cea mai bună performanţă în segmentul anvelopelor cu caneluri pentru curse Toate acestea fără a compromite consistenţa ADN-ului de curse Bridgestone.

Nico Thuy, Head of Europe – Motorcycle, Bridgestone Europe afirmă: „Încrederea este o componentă esenţială în curse. Cu noul Battlax Racing R11, Bridgestone le oferă concurenţilor o aderenţă sporită şi posibilitatea de a simţi pista, mai ales în viraje, acolo unde încrederea este atât de importantă.”

Construcţia anvelopei faţă este bazată pe noua centură mono-spiral variabil (V-MSB), care exercită o presiune mai mare în pata de contact şi mai multă forţă viratoare. Aceasta oferă o aderenţă superioară şi îi permite pilotului să abordeze virajele în viteză, să simtă contactul cu pista. În construcţia anvelopei de spate se foloseşte şi centura suplimentară GP (de la anvelopa slick de curse Bridgestone V02) în plus faţă de V-MSB, care este reglată pentru o deformare optimă. În acest fel, puterea de tracţiune este mai mare, performanţa este consistentă pe toată durata de viaţă, iar aderenţa se menţine mare în toate fazele, potrivit companiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *