AVON si Kaufland sustin o campanie nationala de testari gratuite pentru depistarea cancerului la san

CancelCancer_Avon_KauflandAVON Cosmetics Romania si Kaufland Romania organizeaza pana pe 06 decembrie 2017 o campanie nationala de testari gratuite pentru depistarea cancerului la san.

Astfel, in parcarile Kaufland din 8 orase (Oradea, Brasov, Targu Mures, Sibiu, Iasi, Ploiesti, Craiova si Constanta) sunt asteptate peste 1000 de femei intr-un spatiu special dedicat, in care un specialist al Retelei Private de Sanatate Regina Maria va realiza gratuit ecografii mamare.

Este pentru prima oara cand doua dintre cele mai implicate social companii si o retea privata de sanatate isi alatura fortele pentru sanatatea romancelor.

Cancel Cancer este indemnul nostru catre fiecare femeie sa amane orice motiv pentru care nu ajunge la medic pentru consultul anual.  Trebuie sa invatam sa ne oferim timp, sa nu ne mai temem si intelegem ca depistat la timp, cancerul de san poate fi vindecat”, spun initiatorii campaniei.

Cancerul de san este cel mai frecvent intalnit neoplasm al femeilor, reprezentand 25,2%1 din totalul cazurilor de cancer. 36% este procentul mortalitatii din cauza acestei boli in tara noastra, mai mare decat media europeana (29%) inclusiv decat cea mondiala (31%).*

Romania este tara europeana cu cea mai mare mortalitate cauzata de cancerul la san, desi nu are incidenta cea mai mare. Explicatia? Amanam vizita la medic pentru controlul periodic la san si deseori ajungem cand lupta cu boala devine mult mai grea (stadiile III si IV) Vestea buna? Cancerul la san are 94% sanse de vindecare atunci cand e depistat in stadii incipiente (0 si I).

In 2016, CancelCancer a insemnat 10 marsuri de informare si o ampla campanie de testari gratuite. Anul acest proiectul CancelCancer, isi propune sa vina mai aproape de romance si cu sprijinul  Kaufland Romania devine si mai puternic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *