GSK a lansat campania Zâmbeşte România si aplicaţia #CoolBrushing

Conform studiului GSK Consumer Healthcare, patru din zece copii și adolescenți nu se spală pe dinți de două ori pe zi și peste jumătate din ei (53%) consideră spălatul pe dinți o activitate enervantă.

În acest context, GSK Consumer Healthcare lansează aplicația mobilă #CoolBrushing, sub umbrela Zâmbește România 2017, cu scopul de a aduce în atenția adolescenților cele mai importante reguli de igienă orală și de a-i face să privească spălatul pe dinți ca pe o activitate ”cool”, parte din stilul lor de viață actual. Pornind de la mesajele principale ale campaniei – ”Spală-te pe dinți de două ori pe zi”, ”Mergi la medicul dentist în mod regulat” și ”Adoptă o dietă sănătoasă și echilibrată” – adolescenții vor putea crea, personaliza și distribui în cadrul aplicației o serie de elemente grafice (fotografii, meme-uri, stickere) cu mesaje amuzante legate de igiena orală și spălatul pe dinți, pe conturile lor din social media.

”Faptul că peste jumătate din adolescenții din mediul urban consideră spălatul pe dinți un obicei enervant este îngrijorător, deoarece atunci când există o astfel de mentalitate, probabilitatea de a-și însuși un comportament greșit este destul de mare. Pe termen lung, o mentalitate pozitivă referitoare la igiena orală stă la baza unei rutine de îngrijire completă la maturitate”, a declarat Sylwia Piankowska, General Manager GSK Consumer Healthcare, România și Balcani.

Datele confirmă implicarea adolescenților în activitățile online, 67% dintre aceștia deținând un smartphone și folosindu-l predominant pentru a utiliza aplicațiile pentru mesagerie instant (83%), aplicațiile rețelelor sociale (76%) și aplicațiile de jocuri (56%). Iar dacă 61% aleg să facă fotografii cu telefonul, 54% le distribuie pe platformele lor din social media, împreună cu conținut audio sau video. Ca preferință pentru platformele unde aceștia distribuie conținut, Facebook domină în continuare, 87% dintre adolescenți având un cont pe platformă.

Prin intermediul aplicației, adolescenții se vor putea înscrie în competiție pentru a deveni unul dintre cei cinci „ambasadori” Zâmbește România. Pentru a intra în concurs, adolescenții trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 13 și 18 ani, să descarce aplicația și să o instaleze, să își personalizeze o poză sau să genereze un meme pe care ulterior să îl salveze în telefonul lor și să insereze conținutul respectiv într-un comentariu la postarea dedicată concursului de pe pagina de Facebook Zâmbește România. Câștigătorii vor beneficia de un ”influencer training” marca GreatTeens, unde timp de o zi vor învăța de la unii dintre cei mai vizibili vloggeri din România cum să își creeze un vlog, cum să se comporte în mediul online și cum să gestioneze comunități de fani. Mai mult decât atât, cei cinci vor avea ocazia de a promova mesajele campaniei către publicul larg în filmulețe educaționale alături de Smiley, ambasadorul oficial al campaniei de anul acesta.

Aplicația mobilă #CoolBrushing este compatibilă cu sistemele de operare iOS și Android, fiind disponibilă gratuit în App Store și Google Play. Adolescenții pot participa în competiția pentru a deveni ambasadorii Zâmbește România în perioada 23 octombrie – 12 noiembrie 2017. Mai multe detalii despre mecanismul competiției și regulamentul complet sunt disponibile în mod gratuit pe www.zambesteromania.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *