BIG BUILD – finantare de peste 600000 de euro de la Kaufland Romania

Kaufland Romania a finantat cu peste 600.000 de euro initiativa Habitat for Humanity Romania de a oferi familiilor defavorizate o locuinta decenta, in cadrul proiectului BIG BUILD.

36 de case au fost construite intr-un timp record de numai cinci zile, intre 2 si 6 octombrie 2017, la Bacau, pentru 117 parinti si copii cu venituri reduse.

Pe parcursul celor cinci zile, echipa Kaufland Romania, formata din angajati si parteneri, a venit pe santier si s-a implicat voluntar in munca pentru ridicarea caselor, alaturi de alti peste 700 de voluntari din Romania si din strainatate. In total, acestia au depus 20.000 de ore de munca, sub indrumarea a 100 de specialisti in constructii. Pranzul a fost pregatit zilnic de o echipa de peste 20 de bucatari, iar in fiecare zi s-au gatit 750 de portii de mancare. Toate ingredientele folosite au fost oferite de Kaufland Romania.

Mai mult, pentru a sustine si pe termen lung traiul decent al acestor familii, Kaufland Romania a suplimentat sprijinul pentru proiect si a acoperit o parte din ratele lor aferente locuintelor, cu pana la 100 de lei lunar, pentru o perioada de 20 de ani.

„Credem ca este esential sa ii ajutam pe cei din jur, sa avem grija de comunitate, cu atat mai mult cand exista o nevoie atat de stringenta precum lipsa unei locuinte decente. Pentru noi, BIG BUILD a devenit un proiect din care ne dorim efectiv sa facem parte. Echipa Kaufland Romania, formata din 80 de angajati si parteneri, a fost si in acest an pe santier, unde a lucrat zi de zi intr-o atmosfera incredibila, in care nu doar ca am invatat sa construim o casa, dar mai ales am simtit cu adevarat bucuria de a ajuta”, a declarat Anna Katharina Scheidereiter, Manager CSR Kaufland Romania.

De trei ani la rand, Kaufland Romania se implica in misiunea de a eradica locuirea precara si a reda sansa unei locuinte decente familiilor nevoiase din Romania, in calitate de partener al Habitat for Humanity Romania – si partener strategic al BIG BUILD. In 2016, Kaufland Romania si Habitat for Humanity Romania au dezvoltat un parteneriat prin care au fost ajutate peste 1.000 de persoane sa poata avea conditii decente de locuit.

Prin proiectul BIG BUILD 2017, Habitat for Humanity marcheaza Ziua Mondiala a Locuirii, pentru a atrage atentia asupra unuia dintre drepturile fundamentale ale omului: acela de a avea o locuinta decenta.

Romania – cele mai ingrijoratoare statistici pe locuire din Uniunea Europeana

Peste 5 milioane de romani locuiesc in conditii severe de saracie, potrivit Eurobarometru. Dintre acestia 1,5 milioane sunt copii. 41,2% din populatia tarii nu are acces la apa in locuinte sau grupuri sanitare in casa, in timp ce media europeana este de 3,1%.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *