Domestos invita gradinitele si scolile sa se inscrie in concursul „Sustine igiena de 10″

Domestos_Igiena de nota 10 2017Domestos a dat startul unei noi editii a concursului national de creativitate „Sustine igiena de 10”, cu sprijinul Ministerului Educatiei Nationale. Initiativa se va desfasura pana pe 1 noiembrie 2017 si isi propune, ca in fiecare an, sa contribuie la imbunatatirea conditiilor de igiena din scoli si gradinite, dar si la cresterea nivelului de constientizare a importantei igienei in randul populatiei.

Tematica initiativei o reprezinta igiena toaletei la scoala/gradinita sau acasa: semnificatia igienei de nota 10, importanta mentinerii igienei, modalitatile de combatere a virusurilor si bacteriilor. Tema sub care se desfasoara este “Fii ajutor de Capitan si invinge microbii!”. Ca in fiecare an, inscrierea materialelor creative in concurs se realizeaza de catre invatatori sau educatori, in numele clasei, prin incarcarea creatiilor copiilor pe site-ul www.domestos.ro, in sectiunea dedicata concursului.

Domestos-Igiena de nota 10 (2)Ne bucuram ca prin aceasta initiativa educationala, Domestos poate contribui la imbunatatirea conditiilor de igiena din scoli si gradinite. Rezultatele bune de anul trecut ne-au facut sa continuam initiativa in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale si, de la an la an, sa crestem plafonul de premiere, anul acesta depasind 40.000 euro”, a declarat Andra Sima, Brand Building Manager HouseHoldCare, Unilever South Central Europe. 

Scolilesau gradinitele castigatoare care obtin acelasi numar de voturi din partea vizitatorilor website-ului www.domestos.ro vor fi departajate de Comisia de jurizare, in functie de originalitatea ideii sau abordarii, respectarea tematicii, creativitatea in desen, text, fotografie, film etc.

Vor exista mai multe tipuri de premii:

  • Premii in bani, pentru primele 10 scoli din clasament, in valoare cumulata de 29.000 euro, destinate imbunatatirii conditiilor de igiena din grupurile sanitare din unitatile de invatamant (reamenajare/ renovare/ echipare corespunzatoare a grupurilor sanitare din unitatile de invatamant/constructia unor toalete noi).
  • Premii in produse Domestos pentru igienizarea generala a scolilor/gradinitelor castigatoare  (primele 15 scoli din clasament).
  • Kit-uri educationale/ jocuri pentru prescolarii/elevii implicati in realizarea lucrarilor castigatoare (pentru primele 10 scoli din clasament).

Totodata, toti copiii din clasele inscrise in concursul national vor primi garantat un creion si orar, cu figura Capitanului Igiena, ce le va aminti zi de zi de importanta Igienei de nota 10.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *