Globalworth se extinde în Polonia printr-o investiție strategică

Globalworth Real Estate Investments Ltd., liderul pieței de clădiri de birouri din România, anunță extinderea activității în Polonia, după ce compania a încheiat un acord de investiții condiționat pentru achiziționarea a cel puțin 50,01% și cel mult 67.9% din capitalul social emis de Griffin Premium RE.. N.V. (GPRE). GPRE este un investitor care activează pe piața poloneză de real estate, listat la Bursa de Valori din Varșovia, al cărui portofoliu este compus atât din clădiri de birouri, cât și din clădiri cu destinații multiple, situate în orașe cheie, precum Varșovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia și Katowice.

”Încă de la început, am crezut cu tărie că mediul în care ne desfășurăm activitatea este esențial pentru strategia noastră, de a investi, de a atrage noi oportunități și de a facilita astfel dezvoltarea companiei. Portofoliul și parteneriatele pe care le-am construit în tot acest timp în România ne dau toate motivele să credem că putem duce mai departe misiunea de a poziționa Globalworth drept principalul investitor în industria de birouri din întreaga regiune. De aceea, am decis să ne extindem activitatea în Polonia. Având în vedere experiența puternică a GPRE, cât și mărimea, lichiditatea, fundamentele puternice și oportunitățile pieței, suntem siguri că putem deveni partenerul de care companiile care își doresc să se extindă în regiune au nevoie”, a declarat Dimitris Raptis Deputy CEO and Chief Investment Officer, Globalworth.

Portofoliul GPRE cuprinde șase clădiri de birouri și trei proprietăți cu destinații multiple (birouri și retail). Potrivit raportului GPRE pentru prima jumătate a anului 2017, portofoliul companiei are o suprafață brută închiriabilă de 171.000 mp, cu o valoare totală de 508 milioane EUR, venituri operaționale anuale nete de 33,9 milioane EUR, grad de ocupare de 97,6% și termen mediu de leasing de 4,5 ani (informații valabile la 30 iunie 2017).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *