Blugento: Extinderea portofoliului în afara ţării aduce vânzări mai mari cu 15 – 20%

Tot mai mulţi consumatori din Uniunea Europeană fac cumpărături online, iar încrederea lor în comerţul electronic a crescut, în special în ceea ce priveşte achiziţiile online din alte state membre UE, anunţă Blugento, companie clujeană specializată în furnizarea de soluţii de ecommerce bazate pe platforma Magento, citând un raport al Comisiei Europene. Potrivit raportului, în ultimii zece ani, aproape că s-a dublat numărul celor care fac achiziţii online la nivel european. Astfel, de la 29,7% din totalul consumatorilor, în 2007, procentul celor care cumpără online a urcat, în prezent, la 55%. Nivelul de încredere al consumatorilor a crescut cu 12 puncte procentuale în cazul achiziţiilor de la comercianţii cu amănuntul situaţi în aceeaşi ţară şi cu 21 de puncte procentuale în cazul achiziţiilor din alte state membre ale Uniunii Europene.

„Vedem şi în România o creştere a încrederii în comerţul electronic şi un context favorabil de extindere a afacerilor dincolo de graniţele ţării. Am primit în ultima perioadă mai multe solicitări din partea clienţilor noştri de a integra în platformă şi servicii de curierat care să permită livrarea produselor în afara României”, spune Sandu Băbăşan, CEO Blugento, adăugând că o astfel de decizie generează şi o creştere mai rapidă a vânzărilor. „Doar prin extinderea portofoiului de produse şi către clienţi din afara ţării, magazinele online îşi pot creşte vânzările, în medie, cu până la 15 – 20%. Evident că procentul poate fi mai mare în măsura în care magazinele online vor alege să investească în promovare, în localizarea magazinului etc.”.

În acest context, Blugento anunţă parteneriatul cu DPD România, unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața locală de coletărie și curierat expres, permiţând astfel companiilor să îşi extindă afacerea şi la nivel internaţional. Acordul se înscrie în strategia Blugento de extindere a portofoliului de servicii şi soluţii de integrare. Prin noul parteneriat, companiile care apelează la serviciile Blugento beneficiază, pe lângă soluţiile de ecommerce specifice platformei, şi de servicii de curierat de calitate şi pot face expedieri de produse în Bulgaria şi Ungaria la preţuri preferenţiale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *