Omniasig se implică în proiectul „Banca de alimente” derulat de Crucea Roșie

Omniasig Vienna Insurance Group continuă inițiativele de implicare socială și, pentru al doilea an la rând, alături de Crucea Roșie Română, participă activ în programul „Banca de alimente”. În acest sens, compania a derulat campania internă „Hrană pentru suflete, hrană pentru zâmbete”, prin intermediul căreia compania și angajații săi din toată țara au donat bani și bonuri de masă, precum și alimente, produse de igienă, îmbrăcăminte, jucării și cărți pentru Centrul Comunitar Social Șendreni și Centrul de zi pentru copiii proveniți din familii aflate în dificultate, ambele din Galați. Proiectul ”Banca de Alimente” presupune colectarea, din donații și sponsorizări, de alimente greu perisabile și distribuirea acestora către persoanele vulnerabile din întreaga țară. Alimentele se distribuie pe baza evaluărilor efectuate de către filialele Crucii Roșii, precum și de către direcțiile generale de asistență socială și protecția copilului de sector sau din județe.

Marți, 26 septembrie, aproape 30 de angajați OMNIASIG din județele Călărași, Tulcea, Constanța, Galați, Brăila și Ialomița, alături de membri ai directoratului companiei (Mihai Tecău – Președinte Directorat, Costi Stratnic – Membru Directorat și Mădălin Roșu – Membru Directorat), au devenit voluntari Crucea Roșie pentru o zi și au donat pachetele cu toate aceste produse necesare către cele două centre sociale din Galați. Beneficiarii sunt 94 de copii din Centrul Comunitar Social Șendreni și Centrul de zi pentru copiii proveniți din familii aflate în dificultate, Galați, care provin din familii fără venituri sau cu venituri reduse, din medii defavorizate, din familii cu risc crescut de izolare socială sau aflate în imposibilitate de a oferi condiții minimale de subzistență, creștere și educație.

„OMNIASIG se implică în mod constant în acțiuni cu un impact social benefic în comunitate, iar „Banca de alimente” a devenit pentru noi o campanie de suflet. Pentru al doilea an la rând, colegii noștri dau o mână de ajutor și încearcă să aducă un zâmbet și speranță pentru copiii mai puțin norocoși, să aducă o șansă în plus în dezvoltarea lor. Mulțumim Crucii Roșii pentru șansa de a ne aduce contribuția la această cauză nobilă, dar și acestor două centre care se îngrijesc de acești copii”, a declarat Mihai Tecău, Președinte Directorat OMNIASIG Vienna Insurance Group.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *