Bitdefender susține masterul de securitate cibernetică al Facultății de Matematică-Informatică

Bitdefender, cel mai mare producător român de software, a anunțat, în parteneriat cu Universitatea din București, lansarea unui program de masterat în securitate cibernetică, începând cu anul universitar 2017-2018. Programul de masterat Securitate și logică aplicată al Facultății de Matematică-Informatică își propune să ajute studenții să își dezvolte abilități practice în domeniul securizării informației și abilități avansate de gândire critică în domeniu. Printre disciplinele studiate se numără: securitatea spațiului cibernetic, sisteme de operare, inginerie inversă și tehnici de securizare a codului, machine learning și criptografie avansată. Masterul de Securitate și logică aplicată cumulează atributele unui program științific, de cercetare, cu cele ale unui master profesional.

„Obținerea unei diplome de master în securitate informațională oferă studenților un avantaj competitiv în această industrie. Parteneriatele public-private între universități și companii ajută studenții să devină mult mai bine pregătiți și să se integreze rapid în piața muncii. Bucureștiul este unul dintre orașele de importanță fundamentală pentru companie și contribuie decisiv la produsele și tehnologiile românești folosite de 500 de milioane de utilizatori de pe toate continentele”, spune Carmen Buruiană, Enterprise HR Manager la Bitdefender.

Durata programului care poate fi urmat la zi este de patru semestre. În momentul actual, organizațiile din întreaga lume se confruntă cu absența specialiștilor necesari pentru a administra infrastructuri IT în condiții de siguranță, capabili să remedieze vulnerabilitățile și să contracareze amenințările de securitate. Combinarea securității cu elemente de logică matematică și informatică teoretică vizează formarea unor specialiști cu competențe variate care să poată înfrunta ușor provocările apărute în cele mai variate paradigme practice, indiferent de platforma folosită, limbajul de programare sau de resursele hardware. Bitdefender a susținut conceperea programului de masterat și va contribui și la implementarea acestuia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *