Enel ocupă poziția 20 în clasamentul publicației Fortune, ”Companii care schimbă lumea”

Enel ocupă poziția 20 în clasamentul publicației Fortune, ”Companii care schimbă lumea”, un top care include cele mai importante 50 de companii din lume care au avut un impact social pozitiv în urma activităților pe care le întreprind conform strategiei și operațiunilor lor de business. Grupul Enel este singura companie de utilități și singura companie italiană care a fost inclusă în clasament.

„Suntem extrem de încântaţi să fim recunoscuți încă o dată în clasamentul Fortune „Companii care schimbă lumea”, pentru reuşitele noastre în sfera sustenabilităţii și a inovaţiei”, a spus Francesco Starace, CEO-ul Enel. „Prin strategia noastră de dezvoltare sustenabilă, digititalizare și lupta împotriva schimbărilor climatice, suntem în fruntea tranziției energetice și a afacerilor durabile. Succesul nostru nu este legat numai de rezultate economice, dar și de abilitatea de a livra soluții și impact pozitiv pe termen îndelungat în dezvoltarea economică și socială, creând valoare în comun, tangibilă pentru toate părţile implicate”.

Este a doua oară când compania Enel este inclusă în topul ”Companiilor care schimbă lumea”, prima clasare fiind în 2015. Publicația a lăudat Enel pentru asumarea angajamentului de a contribui la eliminarea emisiilor de CO2 până în 2050. Potrivit informațiilor Enel din 2016, grupul produce deja 46% din energia folosită fără emisii de CO2. Printre proiectele majore ale grupului, Fortune a menționat Cerro Pabellón, prima centrală geotermală din America Latină, și hub-ul Vehicle-To-Grid (V2G) din Danemarca, ce canalizează surplusul de energie provenit din mașinile electrice înapoi în rețeaua principală de energie. Hub-ul V2G este un exemplu al cooperării Enel cu startup-uri inovatoare, în aproape 80 de proiecte din toată lumea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *