Nissan a prezentat noul LEAF, noua generație a celui mai vândut vehicul 100% electric

Nissan a prezentat noul Nissan LEAF, noua generație a celui mai vândut vehicul 100% electric la nivel mondial. Noul LEAF, vehiculul electric accesibil publicului larg, dispune in acest moment de cea mai avansată tehnologie pentru acest tip de vehicul, ceea ce îl face emblematic pentru strategia Nissan Intelligent Mobility. 100% electric, disponibil cu un ansamblu de tehnologii ingenioase, noul Nissan LEAF este primul model al mărcii în Europa echipat cu sisteme inteligente de asistență avansată la conducere, inclusiv tehnologia e-Pedal. Noul Leaf poate ajunge mai departe cu o autonomie de 378 km după o singură încărcare. Design-ul exterior şi interior a fost complet revizuit pentru noua generație, propunând un aspect mai dinamic şi mai seducător. Noul Nissan LEAF va fi disponibil la comercializare în Romania ca şi în restul Europei în primăvara anului 2018.

“Noul Nissan LEAF este pionierul strategiei Nissan Intelligent Mobility, fundamentală pentru viitorul mărcii Nissan”, a declarat Hiroto Saikawa, președinte și CEO Nissan. “Noul Nissan LEAF, cu autonomia sa extinsă, împreună cu adoptarea tehnologiilor specifice vehiculului autonom, precum ProPILOT Park sau e-Pedal, consolidează leadership-ul Nissan pe segmentul vehiculelor electrice. În același timp, noul LEAF prezintă puncte forte esențiale care vor fi preluate şi de gama de modele viitoare Nissan.”

Nucleul funcțiilor Nissan Intelligent Power pentru Nissan LEAF este sistemul său de propulsie 100% electric, care oferă eficientă energetică ameliorată, dar şi cuplu şi putere sporite pentru performante dinamice mai bune. Complementar acestui nou sistem de propulsie este bateria litiu-ion de generație nouă, care oferă putere mai mare dar şi capacitate de stocare a energiei mai mare. Autonomia noului Nissan LEAF a crescut la 378 km (New European Driving Cycle) după o singură încărcare. Pentru cei care doresc şi mai multă autonomie, Nissan va lansa la finalul anului 2018 o versiune premium, echipată cu un propulsor mai puternic şi o capacitate mai mare a bateriei şi implicit o autonomie extinsă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *