Ericsson ales să conecteze stadionul de fotbal al echipei Chelsea la Internet

Ericsson a fost ales de echipa de fotbal Chelsea să implementeze un proiect prin care stadionul său de fotbal din Fulham, Londra, va fi conectat la Internet printr-o rețea proprie. Astfel, Ericsson își va valorifica oferta de tip Small Cell as a Service pentru a construi și opera o rețea Wi-Fi gratuită în numele beneficiarului său. Chelsea FC va putea, astfel, să le ofere fanilor care vin pe stadion o experiență mai bogată, aceștia putând să interacționeze digital între ei, cu prietenii, familia sau chiar cu clubul. Pe drumul lor către cel de-al cincilea titlu Premier League, în perioada 2016/2017, toate biletele la meciurile Chelsea jucate pe Stamford Bridge au fost epuizate de fiecare dată. Mulți dintre fanii prezenți la aceste meciuri și-au folosit smartphone-urile pentru a încărca poze sau filmări pe platforme de social media, testând limitele rețelelor celulare din zonă. De acum înainte însă, pentru a se asigura că toți cei care vin la meciurile Chelsea pot folosi fără niciun fel de probleme serviciile de net mobil, Ericsson va construi o rețea de acces Wi-Fi și o va gestiona pentru Chelsea.

„Sperăm să construim un parteneriat puternic cu Ericsson, care să ne permită să aducem ceva în plus pentru miile de fani care vin constant pe Stamford Bridge”, a spus Chris Townsend, Directorul Comercial al echipei Chelsea. „Ericsson este cel mai bun furnizor de soluții digitale inovatoare din lume și suntem mai mult decât bucuroși să îi primim în familia Chelsea”.

„Studiile noastre ne arată faptul că oamenii vor să își folosească telefoanele oriunde s-ar duce, iar nevoia de a se conecta este cu atât mai mare la un meci de fotbal pe care Chelsea îl joacă acasă”, a spus Arun Bansal, Senior Vice President, Europe & Latin America, Ericsson.

Small Cell as a Service suportă modelele celulare de tip go-to-market ale furnizorilor de servicii, permite monetizarea rețelelor Wi-Fi-ului, asigură un proces de construcție de rețea echilibrat din punct de vedere al investițiilor și îmbunătățește experiența utilizatorilor. În 2015, Legia Varșovia a devenit primul club de fotbal care a semnat un contract pentru Small Cell as a Service cu Ericsson, iar un an mai târziu, în 2016, Ericsson a asigurat conectivitatea stadionului Ricoh Arena din Coventry, Anglia, al echipelor de rugby Wasps și Wasps Netball.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *