BRD a încheiat un acord cu Fondul European de Investiţii

BRD Groupe Société Générale a încheiat un nou parteneriat cu FEI, prin intermediul căruia banca îşi extinde gama de produse de finanţare destinate IMM-urilor din România. Este cel de-al treilea acord încheiat între BRD şi FEI, după cele semnate în anul 2004, privind garantarea creditelor de investiţii destinate IMM-urilor şi în 2013, privind instrumentul financiar JEREMIE adresat IMM-urilor, care a permis acordarea de finanţări cu subvenţie parţială de dobândă şi cu cerinţe reduse de garanţii. BRD participă la Programul Iniţiativa pentru IMM-uri, care are ca scop stimularea accesului la finanţare pentru întreprinderile mici şi mijlocii, prin acordarea de credite noi în valoare totală de până la 140.000.000 lei, destinate atât finanţării capitalului de lucru, cât şi a proiectelor de investiţii, cu garanţia FEI necomisionată pentru client, în procent de 60% din valoarea creditului acordat de bancă.

“Suntem conştienţi de importanţa IMM-urilor în economia României şi de aceea dorim să le facilităm accesul la cât mai multe programe de finanţare, fie lansate de Uniunea Europeană şi administrate de instituţii financiare internaţionale specializate, fie de autorităţile şi organismele publice naţionale cu experienţă în domeniu. Sperăm ca această nouă oportunitate, împreună cu experienţa acumulată de banca noastră în finanţarea întreprinderilor mici şi mijlocii, să contribuie la consolidarea, dezvoltarea şi diversificarea activităţilor economice desfăşurate de către aceşti actori importanţi ai mediului de afaceri românesc”, a spus Francois Bloch, Directorul General al BRD.

Printre avantajele de care clientul beneficiază se numără dobânzile reduse faţă de nivelul standard, garanţia FEI de 60% din valoarea fiecărei facilităţi de credit, experienţa băncii în finanţarea şi implementarea proiectelor cu surse nerambursabile naţionale şi europene, inclusiv prin instrumentul financiar JEREMIE. Pentru a stimula competitivitatea şi inovarea la nivelul IMM-urilor din România, programul îşi propune să sprijine şi întreprinderile care îndeplinesc criteriile de eligibilitate specifice programului european ORIZONT 2020, unul dintre cele mai mari programe de cercetare şi inovare ale Uniunii Europene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *