În vacanță cu mașina – riscuri de luat în seamă și măsuri de precauție

Nu puțini sunt românii care aleg mașina personală ca mijloc de transport pentru vacanța de vară. De altfel, un studiu realizat în primăvara acestui an de MKOR Consulting1 arăta că 50% dintre românii care declarau că urmează să meargă în concediul de vară intenționau să folosească mașina drept mijloc de transport, comparativ cu 28% care optau pentru avion. Nu e de mirare, astfel, că statisticile Gothaer Asigurări Reasigurări pentru 2016 și 2017 arată că iunie și iulie sunt lunile în care au loc cele mai multe accidente pentru care se deschid dosare CASCO.

În acest context, încheierea unei polițe de asigurare auto facultativă (CASCO) devine unul dintre elementele foarte importante în pregătirea mașinii pentru drumul din vacanța de vară. Sigur, când pleci în concediu, te gândești numai la lucruri frumoase, dar nu poți ignora riscurile pe care le implică un drum lung făcut cu mașina.

O analiză a datelor aferente portofoliului Gothaer arată că principalele cauze ale accidentelor soluționate prin polițele CASCO încheiate de companie sunt:

  • Pierderea controlului asupra volanului cauzată de distragerea atenției. Nici nu e de mirare, dacă te gândești ce înseamnă un drum lung cu copiii în mașină sau cu mai mulți prieteni gălăgioși…
  • Neacordare de prioritate. Uneori, condusul în orașe pe care nu le cunoști poate fi o provocare.
  • Avarierea autovehiculului asigurat de autori necunoscuți. Oricât de atent ai fi la alegerea locurilor de parcare, acesta e un risc ce se poate produce oricând.

Clienții noștri sunt conștienți de riscurile la care se expun atunci când pleacă la drum, mai ales pentru călătorii lungi, și cunosc și beneficiile pe care ți le poate aduce o asigurare CASCO în caz de accident. Nu vrei ca la costul unei vacanțe să se adauge și costul unei reparații auto care poate fi însemnat”, a declarat Mihuț Mărculescu, Director Departament Subscrieri, Gothaer Asigurări Reasigurări. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *