ECOTIC: ”Stația de Reciclare”, ia startul în cea de-a doua etapă in județul Sibiu

„Stația de Reciclare” este o campanie de informare și colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), lansată de Organizația ECOTIC în iunie 2016 și dedicată în special mediului rural, dar și celui urban din România. După ce, in prima etapa, a străbătut 5 localitati din județul Sibiu, colectând responsabil 15 tone DEEE, acum Caravana da startul celei de-a doua etape a campaniei, începând din 16 august 2017, cu susținerea Agenției pentru Protecția Mediului Sibiu, Agenției de Dezvoltare Intercomunitara Eco Sibiu, RECHORALEX, precum și cu sprijinul informativ al Gărzii Naționale de Mediu Sibiu.

În anul 2017, România are o țintă națională obligatorie de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) de 45%. În acest context, Organizația ECOTIC a lansat, în anul 2016, două campanii naționale – una dedicată mediului urban (Orașe Curate) și una dedicată în mod preponderent mediului rural (Stația de Reciclare) menite să acopere cât mai bine teritoriul și să transmită mesajul necesității colectării și reciclării corecte e DEEE unui public cât mai larg.

După ce a trecut prin localități din județele Iași, Brașov și Argeș, „Stația de Reciclare” a ajuns, începând din 18 iulie 2017, și în județul Sibiu. Primele localități vizitate au fost Dumbrăveni, Moșna, Copșa Mică, Avrig și Cristian, iar începând cu 16 august 2017, Caravana ECOTIC va vizita încă cinci localități, în cadrul celei de-a doua etape a campaniei sibiene. Localitățile vizitate vor fi:

  • Ocna Sibiului (16 – 18 august)
  • Șura Mică (19 – 21 august)
  • Șelimbar (22 – 24 august)
  • Roșia (25 – 27 august)
  • Nocrich (28 – 30 august)

Până la finalul campaniei, Caravana ECOTIC va vizita 15 localități sibiene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *