Toyota și Mazda au semnat o alianță operațională

Toyota Motor Coporation (Toyota) și Mazda Motor Coporation (Mazda) au semnat un contract pentru a intra într-o alianță operațională și de acționariat, cu scopul de a crește în continuare parteneriatul existent. Înțelegerea este o confirmare a rezultatelor pozitive ale celor doi ani de colaborare și discuții dintre cele două companii și este un punct de referință în ceea ce privește accelerarea și consolidarea parteneriatului într-o manieră sustenabilă.

Concret, companiile au agreat să: 1. stabilească un joint venture care produce autovehicule în Statele Unite, 2. să dezvolte împreună tehnologii pentru vehicule electrice, 3. să dezvolte împreună tehnologii de conectivitate, 4. să colaboreze pentru tehnologii avansate de siguranță și 5. să extindă produse complementare.

Totodată, alături de obiectivul de a dezvolta și întări colaborarea pe termen lung, Toyota și Mazda au fost de acord să intre într-o alianță reciprocă de acționariat care menține independența și egalitatea ambelor companii. În colaborarea de capital, cele două companii au agreat ca Toyota să subscrie și să cumpere acțiuni nou emise de Mazda și, totodată, Mazda va subscrie și va achiziționa acțiuni proprii Toyota în sumă echivalentă acțiunilor Mazda. Valoarea acțiunilor cumpărate reciproc de către cele două companii va fi echivalentă.

“Esențialul parteneriatului nostru cu Mazda este că am descoperit un nou partener, care iubește cu adevărat mașinile. Totodată, a aprins spiritul competitiv Toyota, crescând atenția noastră pentru a nu fi depășiti de Mazda. Aceasta este o colaborare în cadrul căreia cei ce iubesc mașinile vor conlucra pentru a face autovehicule și mai bune. Este, totodată, înfăptuirea dorinței noastre de a nu lăsa mașinile să devină mărfuri vreodată”, a declarat președintele Toyota, Akio Toyoda.

“Nimic nu m-ar bucura mai mult decât ca prin această alianță să impulsionăm industria auto și să creăm mai mulți fani auto prin aducerea laolaltă a două spirite competitive care să se potențeze reciproc, ducând la inovații și la creșterea de talente și lideri”, a declarat președintele și CEO-ul Mazda, Masamichi Kogai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *