Raiffeisen Comunitati: 31 Iulie, ultima zi pentru depunerea proiectelor

Raiffeisen comunitati 2017Doar pana pe 31 Iulie mai puteti depune proiecte spre finantare prin Programul de granturi „Raiffeisen Comunitati”. Inscrierea se face prin completarea si trimiterea unui formular standard, disponibil online, pe  www.raiffeisencomunitati.ro/program-de-granturi, unde poate fi consultat siregulamentul de desfasurare.

Educatia non-formala este vedeta acestei editii a programului, care se va incheia pe 15 septembrie cu 10 castigatori a cate 45.000 lei fiecare (10.000 euro, echivalent).

Proiectele propuse spre finantare trebuie sa indeplineasca o serie de criterii, printre care:

  • Sa fie inscrise in concurs de organizatii neguvernamentale sau institutii de invatamant, care au minimum doi ani vechime la momentul trimiterii unei propuneri de proiect;
  • Sa se incadreze in domeniul educatiei non-formale (activitati educative derulate in afara sistemului de invatamant);
  • Sa se desfasoare in comunitatile in care exista o agentie Raiffeisen Bank (https://www.raiffeisen.ro/retea/);
  • Sa aiba o durata minima de 4 luni, insa cu incepere in ultimul trimestru din 2017;
  • Rezultatele proiectului sa fie masurabile si de impact pentru comunitate;
  • Bugetul proiectului sa fie calculat si detaliat respectand modelul din formularul de inscriere, iar cheltuielile sa respecte proportia acceptata prin regulament;
  • Documentele organizatiei/institutiei, solicitate in mod obligatoriu, sa fie complete si autentice.

Noutatile fata de editiile anterioare ale programului sunt:

  • Domeniul de interes este educatia non-formala, cu accent pe zonele de educatie financiara, antreprenoriala, civica si profesionala.
  • Programul de adreseaza organizatilor neguvernamentale si institutiilor de invatamant din Romania, care sunt acreditate sa dezvolte proiecte de educatie non-formala, indiferent de categoria de varsta;
  • Etapa finala va consta in evaluarea proiectelor finaliste de catre un juriu de specialitate, care va desemna 10 proiecte de educatie non-formala drept castigatoare a granturilor „Raiffeisen Comunitati” din acest an.

Intregul program se va incheia la 15 septembrie 2017 cand Raiffeisen Bank va anunta cele 10 proiecte pe care le va finanta prin programul sau de granturi, contriuind astfel, cu un buget total de 100.000 euro, la dezvoltarea nivelului de educatie si a calitatii vietii in Romania.

Raiffeisen Bank deruleaza acest concurs online de proiecte de responsabilitate sociala din anul 2011, primul program de acest gen derulat de o banca din Romania. Scopul principal al acestei initiative este sa sprijine financiar sau prin implicare directa (voluntariat, consultanta) proiecte cu impact in comunitatile locale in care banca isi desfasoara activitatea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *