Philip Morris anunță investiții de 490 de milioane de euro în fabrica din România

Fabrica din Otopeni va angaja suplimentar 300 de persoane și va fi una dintre primele fabrici unde se vor produce și exporta produse din tutun cu potențial de risc redus. Peste 2.9 milioane de fumători adulți din întreaga lume au înlocuit deja țigaretele cu IQOS, produsul revoluționar al Philip Morris International care încălzește tutunul, nu îl arde.

“Cei peste 2.9 milioane de fumători adulți care au renunțat la fumat și au devenit utilizatori IQOS confirmă viziunea companiei de oferi o alternativă acestora. De aceea, este foarte important pentru noi să avem capacitatea de a răspunde acestor cerințe și de a veni în întâmpinarea lor cu produse fără fum, lucru ce va fi realizat și prin transformarea fabricii din România”, a declarat Christos Harpantidis, Managing Director Philip Morris Balkans.

Primul Ministru al României, domnul Mihai Tudose, a exprimat sprijinul Guvernului României pentru această investiție semnificativă și a reiterat convingerea că România este și va rămâne un mediu atractiv pentru investițiile străine directe.

Philip Morris International a anunțat o investiție pentru a transforma fabrica de țigări din Otopeni, România, într-o unitate de producție a rezervelor din tutun care se folosesc împreună cu IQOS, dispozitivul revoluționar al Philip Morris International care încălzește tutunul în loc să îl ardă. Aceste rezerve din tutun sunt comercializate în prezent sub denumirea de HEETS. Totodată, investiția realizată la Otopeni presupune crearea de noi locuri de muncă pentru aproximativ 300 de persoane – suplimentar celor peste 670 de locuri de muncă existente deja în fabrică. Procesul retehnologizării fabricii din România a fost început anul acesta. În 2017, fabrica va trece printr-o prima fază a transformării, care presupune instalarea de aparatură tehnologică nouă, cu ajutorul căreia va fi demarată producția. Până în 2020, în fabrica de la Otopeni va fi finalizat procesul de transformare prin extinderea cu încă o secție de procesare a tutunului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *