ARIES Transilvania : studiu de piață al industriei de software și servicii IT

Studiul realizat de ARIES Transilvania se află la cea de-a doua ediție anuală și va avea o componentă cantitativă, aplicându-se un chestionar online pe un eșantion format din peste 800 de companii de IT, din cele 9 orașe (București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Oradea, Brașov, Constanța, Craiova, Sibiu), dar și o componentă calitativă, urmărindu-se realizarea a peste 30 de interviuri individuale cu manageri și responsabili ai departamentelor de resurse umane ale firmelor din domeniu. În cadrul studiului se va acorda o importanță deosebită analizei produselor proprii și inovatoare, trendurilor industriei și oportunităților de dezvoltare și inovare pentru companii.

Voicu Oprean, preşedintele ARIES Transilvania, a menționat că acest studiu vine să clarifice presiunea pusă

pe universități și autorități locale de a genera un număr mai mare de forță de muncă calificată

pentru industria de IT. “Să sperăm că în momentul în care concluziile studiului ne vor arăta că există o nevoie stringentă de mai mult personal specializat în IT, nu doar în Cluj, cât și în alte orașe mari din România, vom putea accelera parteneriatele cu mediile universitare.”, a declarat domnul Voicu Oprean.

Clujul trăiește vremuri interesante și se pare că ne vom apropia de cele mai mici cote de șomaj din istoria post-comunistă. IT-ul este vârf de lance în dezvoltarea regională, iar resursa umană în acest domeniu este critică și foarte importantă. Proiectele comune între asociațiile profesionale și instituțiile locale au arătat avantajele colaborării și șansa de a construi împreună proiecte sustenabile., a adăugat doamna Cătălina Ciubotaru, HR Manager și coordonator al studiului.

Studiul se va desfășura în perioada iulie-septembrie 2017 și va cuprinde inclusiv o analiză comparativă a rezultatelor financiare a companiilor din domeniul IT, pe ultimii 6 ani, în vederea identificării evoluției economice a sectorului, cât și a principalelor provocări și probleme întâmpinate de companiile din această industrie.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *