OMNIASIG reface marcajele de pe traseul de urcare pe Varful Omu

OmniasigOMNIASIG Vienna Insurance Group va reabilita traseul de urcare spre Varful Omu, considerat cel mai inalt punct locuit permanent din Romania. Proiectul, denumit generic OMNIASIG pentru OMU, se va derula pana la finalul lunii septembrie a acestui an, in trei etape, respectiv: refacerea marcajelor pe segmentul Busteni – Pichetul Rosu in luna iulie; asigurarea traseului Pichetul Rosu – Cabana Malaiesti in august si amenajarea platoului turistic Varful Omu (altitudine de 2.505 m) in septembrie.

Actiunea este demarata in colaborare cu Salvamont Rasnov si Asociatia Turistica pentru Natura Oxigen.

Mihai Tecau, Presedinte Directorat - OMNIASIG Vienna Insurance GroupOMNIASIG a initiat acest proiect pentru ca romanii sa se poata bucura de acum inainte de o calatorie mult mai sigura catre acest varf faimos din Masivul Bucegi. Asigurarea Varfului Omu a fost un pas firesc pentru noi, intrucat inaintam in aceeasi directie a actiunilor noastre de responsabilitate de pana acum, de implicare in comunitate si de protectie a mediului inconjurator. Este o onoare pentru intreaga familie OMNIASIG sa putem ajuta la imbunatatirea experientei de a fi pe munte si sa venim astfel in intampinarea romanilor care isi doresc sa ajunga pe varful OMU”, a declarat Mihai Tecau, Presedinte Directorat – OMNIASIG Vienna Insurance Group.

Reabilitarea realizata deja in cadrul primei etape a constat in indepartarea arborilor cazuti pe traseu, vopsirea marcajelor si inlocuirea sagetilor indicatoare deteriorate. La aceasta prima actiune au participat 30 de voluntari OMNIASIG, indrumati de reprezentantii Asociatiei Turistice pentru Natura Oxigen, cu aprobarea Salvamont Rasnov.

Cea de a doua actiune, a carei implementare va dura circa o saptamana, consta in re-asigurarea traseului Pichetul Rosu – Cabana Malaiesti cu scari de lemn, montarea de lanturi si scari de asigurare pe portiunile dificile, prin inlocuirea de podete si prin instalarea de panouri informative. In momentul de fata aceste elemente, care ar trebui sa asigure o drumetie fara incidente, fie lipsesc, fie sunt avariate, amenintand efectiv viata turistilor care tranziteaza zona.

In functie de traseul ales, drumetia pana la Varful Omu poate dura intre 6 si 12 ore. Traseul Busteni – Pichetul Rosu – Tache Ionescu – Cabana Malaiesti – Varful Omu este unul dintre cele mai impresionante din Bucegi, are aproximativ 15 kilometri, iar parcurgerea lui dureaza aproximativ 10 ore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *