Tabara Meseriasilor din Tara lui Andrei va primi anul acesta inca 300 de elevi

Petrom - Tabara Meseriasilor - Petrol & GazeOMV Petrom da startul celei de-a treia editii a Taberei Meseriasilor din Tara lui Andrei, de la Brand. Astfel, incepand de duminica, 16 iulie 2017, vor ajunge in tabara, pe parcursul a 5 saptamani, 300 de elevi de la 23 de scoli profesionale si licee tehnologice din judetele Arges, Bacau, Dambovita si Buzau. Elevii selectati studiaza in domeniile: petrol si gaze, turism si alimentatie, industrie alimentara, mecanica, industrie textila si pielarie, electric, electromecanica electronica si automatizari. Alaturi de acestia vor fi prezenti in tabara si 55 de profesori.

Mona_Nicolici_PetromIn ultimii 2 ani, am vazut in fiecare vara cum se transforma sute de elevi, in doar o saptamana. Cum din tinerii tematori, neincrezatori si derutati, devin curajosi, visatori si, cel mai important, mai pregatiti pentru piata muncii. In tabara ne dorim sa le aducem profesionistii aproape si sa le dam ocazia sa experimenteze meseria lor cu adevarat si sa cunoasca viitori angajatori. Anul acesta, ne bucuram sa avem alaturi de noi doi mari angajatori: City Grill si Enel, care se vor implica in seriile selectate, pentru formarea viitorilor meseriasi”, a declarat Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate OMV Petrom.

Timp de o saptamana, elevii participa la un program intens, care vizeaza atat o profilare vocationala, cat si cursuri de dezvoltare personala, ateliere practice si seri tematice. In cadrul atelierelor de dezvoltare personala, elevii invata notiuni de baza despre comunicare, lucru in echipa, spirit antreprenorial si eco-civic, dar si cum sa se prezinte in fata unui angajator sau cum sa redacteze un CV. Atelierele practice simuleaza un program de munca real in care elevii invata notiuni de baza despre meseria aleasa, primesc roluri si responsabilitati si lucreaza cot la cot cu mentorii lor – profesionisti din domeniu. La final, viitorii meseriasi lucreaza alaturi de mentorii lor pentru a realiza un proiect final de amploare, specific meseriei alese.

Anul acesta, tabara va pregati inca 300 de viitori meseriasi, care vor lucra cu profesionisti si mari companii partenere:

  • Petrolisti, in perioada 16 iulie – 22 iulie. Mentorii elevilor vor fi specialistii OMV Petrom.
  • Bucatari si ospatari, in perioada 30 iulie – 5 august. Mentorii vor fi Chef Cezar Munteanu si Cristian Cristea, din partea companiei City Grill
  • Mecanici, in perioada 6 – 12 august. Elevii vor lucra alaturi de Presedintele Asociatiei Romane de Drift auto, Gabriel Onofrei
  • Croitori, in perioada 20 – 26 august. Mentorul acestei serii este designer-ul roman Ioana Ciolacu, clasata in top 10 designeri de catre Forbes Romania
  • Electricieni, in perioada 27 august – 2 septembrie. Mentorii vor fi initiatorii proiectului EFdeN: Claudiu Butacu si Mihai Toader- Pasti, alaturi de companiile de distributie din grupul ENEL

La sfarsitul taberei, 40 de viitori meseriasi vor primi burse in valoare de 500 de lei/luna, in anul scolar 2017-2018. De asemenea, cei 55 de profesori vor participa in cadrul taberei la un curs de specialitate, organizat de Centrul National pentru Dezvoltarea Resurselor Umane.

Tabara Meseriasilor din Tara lui Andrei face parte din „Romania Meseriasa”, un program OMV Petrom de sustinere a educatiei profesionale din Romania.

Infografic Tabara Meseriasilor 2015-2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *