OMV Petrom a stabilit castigatorii competitiei Idei din Tara lui Andrei

Anuntare castigatori Idei din Tara lui AndreiOMV Petrom a stabilit cele 13 proiecte castigatoare ale celei de-a sasea editii a competitiei „Idei din Tara lui Andrei”. Acestea vor primi granturi de pana la 20.000 de euro, in limita unei finantari totale de 200.000 de euro.

Peste 130 de proiecte propuse de persoane fizice, organizatii nonguvernamentale, institutii si unitati de invatamant sau institutii publice au fost inscrise in competitie in perioada aprilie – mai 2017. Dintre acestea, publicul si juriul au selectat 13 idei castigatoare din 9 judete din Romania: Bihor, Suceava, Alba, Brasov, Prahova, Bucuresti, Gorj, Maramures si Ilfov.

7  proiecte propun solutii pentru dezvoltarea educatiei profesionale prin crearea spatiilor de studiu si dotarea laboratoarelor scolare, iar 6 proiecte adreseaza probleme de mediu prin actiuni de ecologizare si valorificare a resurselor in mod responsabil.

Mona_Nicolici_PetromProiectele inscrise au adresat solutii inovatoare pentru probleme de mediu si educatie profesionala din comunitatile din Romania. De la imprimante 3D in laboratoare de practica pentru elevi , la solutii de reciclare selectiva, numarul mare de proiecte inscrise – peste 130 – ne arata ca initiativa, responsabilitatea si dorinta de schimbare sunt prezente in mintile si inimile romanilor.” a declarat Mona Nicolici, Manager Departament Sustenabilitate, OMV Petrom.

In perioada 24 mai – 27 iunie, proiectele au trecut printr-un proces amplu de jurizare, in urma caruia au fost evaluate. Publicul a avut oportunitatea sa voteze proiectul preferat, contribuind astfel cu 30% din nota finala. Restul de 70% a fost reprezentat de catre evaluarea unui juriu compus din 12 membri: reprezentanti ai ONG-urilor, ai OMV Petrom, jurnalisti si experti in domeniul responsabilitatii sociale.

Proiectele castigatoare vor primi finantarea si vor demara  implementarea in decurs de un an, pentru a contribui la rezolvarea unor nevoi din comunitatile din Romania. Pe parcursul celor 6 editii ale competitiei „Idei din Tara lui Andrei”, OMV Petrom a oferit finantari in valoare totala de aproximativ 900.000 de euro pentru peste 80 de proiecte.

Proiectele castigatoare pot fi gasite AICI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *