Lay’s conectează peste 1.000 de tineri cu mediul cultural din România

Cultura Zâmbește este o inițiativă inedită a brandului Lay’s, menită să aducă mai aproape cultura de tineri. Proiectul este o călătorie care facilitează întâlnirea dintre formele de expresie artistică și publicul tânăr, având două componente complementare. Prima este platforma www.culturazambeste.ro, care susține și promovează peste 26 de inițiative din întreaga țară, din domenii diverse: teatru, dans, patrimoniu, film, arte vizuale, poezie, literatură, etnografie, restaurare și arhitectură. Cea de-a doua componentă este reprezentată de Spațiile Lay’s, adevărate insule urbane care încurajează comunicarea și interacțiunea dintre tineri.

„Implicarea tinerilor în fenomenul cultural actual și facilitarea accesului acestora la multitudinea de evenimente culturale intră în ceea ce numim normalitate și în aria lucrurilor pe care îți dorești să le susții. Asadar, am ales ca brandul Lay’s să fie un promotor al artelor și să demareze un prim proiect de responsabilitate socio-culturală. Astfel au apărut Spațiile Lay’s în patru orașe mari din țară – București, Cluj, Iași și Timișoara, unde ne-am propus să creăm un punct de întâlnire al comunității locale cu importante proiecte culturale. #CulturaZâmbește este o invitație la explorare – urbană, culturală, socială, personală, iar Lay’s este un brand care vrea să aducă zâmbetul pe chipurile oamenilor nu doar prin gust, ci și prin proiecte inedite.”, a declarat Alina Imbrea, Marketing Director Snacks Greater Balkans, PepsiCo.

Printre evenimentele prezente pe site-ul www.culturazambeste.ro se numără Festivalul Internațional de Film Transilvania, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, Festivalul de Film Anonimul, Gărâna Jazz Festival, Festivalul Național de Teatru Tânăr Ideo Ideis, Awake, Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași – FILIT. De asemenea, platforma reunește și o serie de proiecte pe care Lay’s le va susține pe termen lung: Teatrul Apollo111, Unteatru, Teatrul Luni de la Green Hours, Centrul Național al Dansului, Replika, Cinema Govora, MOTZArt in the school.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *