STUDIU: 54.000 de spinnere pot face un LED sa lumineze timp de o ora

E.ON Fidget_SpinnerConform unor calcule facute de E.ON cu ajutorul studentilor de la Inginerie Electrica din Hanovra – Germania, 750 de spinnere pot face un televizor sa functioneze timp de o secunda, iar 1.000 de spinnere pot porni un frigider.

Aceste jucarii colorate, care costa doar cativa euro, sunt foarte populare mai ales printre scolari. Vanzatorii de jucarii estimeaza ca s-au vandut deja sute de mii de astfel de dispozitive, care in acest moment sunt invartite energic de mii de degete din intreaga Europa.

E nevoie de 54.000 de spinnere pentru a face un LED sa lumineze timp de o ora”, spune un oficial E.ON, conform calculelor realizate impreuna cu studentii la Inginerie Electrica din Hanovra (Germania).

Se pare, asadar, ca un singur spinner se rasuceste cu o viteza de 15 rotatii pe secunda (lucru care ii reuseste cu usurinta oricarui jucator) si genereaza o cantitate redusa de energie. Impreuna, insa, aceste jucarii pot face lucruri de neimaginat: de exemplu, 750 de spinnere pot genera energia necesara pentru a face un televizor cu diagonala de 55 inch sa functioneze timp de o secunda, iar 1.000 de astfel de jucarii pot face sa porneasca un frigider standard.

Cu toate acestea, spinnerele nu sunt o sursa viabila de energie sustenabila, pentru ca in cadrul transferului de energie kinetica inspre energia electrica se pierde mult din energia produsa astfel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *