IKEA Romania a deschis expozitia temporara „Traditii in viitor”

IKEA Romania a deschis expozitia temporara „Traditii in viitor” in Cantonul de drum din Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”, din Bucuresti.

Expozitia-experiment, unica in lumea IKEA, consta in amenajarea unui canton cu etaj in stil romanesc, mobilat in stilul scandinav IKEA, pastrand elemente autentice de arta populara romaneasca.

Fiecare camera amenajata in magazinul IKEA din Bucuresti este conceputa de designeri pornind de la povestea unei familii, iar acest proiect nu a fost diferit. Casa IKEA din Cantonul de drum romanesc este plina de frumosul traditional si are o poveste a ei: Un cuplu tanar mosteneste un canton de drum intr-o zona rurala din Romania si il transforma intr-o casa de vacanta.

Este un loc in care ei au ales sa puna in valoare obiectele de mobilier si accesoriile mostenite, alaturi de produse cu design scandinav modern © Mihnea Rattede la IKEA, in care au pastrat cu drag spatiul traditional si elementele de mobilier mostenite. Este o casa dedicata linistii si bucuriei de a trai frumos si simplu.

Si pentru ca designerii IKEA cauta mereu solutii inovatoare, bucataria si camera de zi sunt iluminate cu integrarea sistemului de iluminat inteligent TRÅDFRI – cu care personalizezi lumina din camere sau treci de la lumina calda la lumina rece, printr-o simpla apasare a telecomenzii. Iar cu aplicatia IKEA TRÅDFRI, aprinzi si stingi becurile din cele doua camere de la distanta, pe tableta.

Purtam un mare respect traditiilor si valorilor romanesti si credem ca Muzeul Satului este locul in care acestea sunt aratate in contextul nostru preferat: acasa. Anul acesta, IKEA implineste 10 ani in Romania, asa ca ne-am dorit sa gasim un mod prin care sa ne pregatim pentru viitor si prin care ne aratam respectul pentru traditiile romanesti. Muzeul Satului, ca model de reprezentare a valorilor traditionale, ne-a venit prima oara in minte. Ce mod mai frumos de a ne arata respectul fata de traditie si de ilustra cum arata casa din viitor in viziunea noastra, decat o colaborare cu Muzeul Satului?” a declarat Violeta Nenita, Store Manager IKEA Romania.

Cantonul de drum a fost transformat intr-o locuinta functionala in care au fost amenajate o bucatarie, o camera de zi, un dormitor si o camera de baie. Obiectele traditionale romanesti completeaza si intregesc povestea casei, ii dau farmec si viata.

Expozitia „Traditii in viitor” este deschisa pentru public in Cantonul de drum din Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti pana pe 30 august inclusiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *