Cladirea de birouri AFI TECH PARK va avea un impact minim asupra mediului

AFI Tech ParkAFI TECH PARK, cea mai noua cladire de birouri dezvoltata de AFI Romania, a primit pre-certificarea LEED Platinum, cea mai prestigioasa certificare acordata de United States Green Building Council in domeniul dezvoltarii durabile a constructiilor. Proiectul AFI Tech Park este un campus de business de clasa A, ce va oferi o suprafata totala inchiriabila de 56.000 de metri patrati, in doua cladiri (P+8) si un turn de birouri (P+14).

AFI Tech Park a primit pre-certificarea LEED Platinum pentru folosirea unor tehnici si tehnologii de proiectare, constructie, design si exploatare cu un impact minim asupra mediului. Printre elementele certificate de LEED se numara: utilizarea eficienta de echipamente de iluminare LED, ce asigura cresterea eficientei energetice si minimizarea efectului de „insula termica”, folosirea de materiale reciclate si cu emisii scazute si de practici durabile ce permit reutilizarea a pana la 75% din deseurile provenite.

Suntem mandri de rezultatele extraordinare pe care AFI Tech Park le-a obtinut in procesul de pre-certificare Platinum. Acest fapt reprezinta o recunoastere a eforturilor noastre de a sustine dezvoltarea durabila si de a crea spatii de birouri moderne, care sa fie eficiente energetic si prietenoase cu mediul si prin care, totodata, sa raspundem nevoilor tot mai complexe ale companiilor multinationale din Bucuresti. Ne dorim ca prin AFI Tech Park sa aducem mediul de business mai aproape de zonele rezidentiale si suntem tot mai increzatori ca acest nou proiect va reprezenta o investitie valoroasa in viitor pentru comunitate si pentru intreaga piata de birouri”, a declarat David Hay, CEO AFI Europe Romania.    

Cladirile AFI Tech Park dispun de o serie de alte facilitati variate, care le certifica drept „cladiri verzi”, precum: locuri de parcare preferentiale pentru autoturismele cu emisii scazute si amenajarea de locuri de parcare pentru masinile electrice, biciclete si dusuri, conexiune foarte buna la mijloacele de transport in comun, incurajand, astfel, reducerea poluarii prin renuntarea la autoturismele proprii si utilizarea transportului public, reutilizarea apei de ploaie pentru irigarea zonelor verzi folosirea de plante ornamentale care nu au nevoie de apa potabila si de dispozitive de utilizare eficienta a apei potabile, care asigura o diminuare cu 40% a consumului.

Colliers International a oferit consultanta in derularea procesului de certificare pentru AFI Tech Park.

Leave a Reply

Your email address will not be published.