Atlantic4 a stabilit un nou record de traversare a Marii Negre intr-o ambarcatiune cu vasle

Atlantic4 1 Atlantic4, prima echipa romaneasca ce va traversa Oceanul Atlantic vaslind, intr-o initiativa sustinuta de Kaufland Romania, a reusit sa traverseze Marea Neagra intr-o ambarcatiune cu vasle, stabilind un record mondial de viteza pentru Romania – 11 zile, 6 ore si 1 minut.

Andrei Rosu, Vasile Osean, Ionut Olteanu, Marius Alexe si Alexandru Dumbrava sunt cei 5 membri ai echipei Atlantic4, care au pornit vineri, 16 iunie, din portul Marina Limanu si dupa aproximativ 1200 km de vaslit neintrerupt, au ajuns marti, 27 iunie, in Batumi (Georgia).

Inca de la start, baietii si-au propus sa testeze toate echipamentele de la bord, iar Marea Neagra i-a ajutat din plin sa faca acest lucru. Considerata o etapa foarte importanta in pregatirea pentru cea mai dura cursa de vaslit din lume, Atlantic Challenge, ce va avea loc in decembrie in acest an, traversarea Marii Negre s-a dovedit a fi o aventura completa pentru echipa. Au avut parte de tot ce ii asteapta si pe Oceanul Atlantic4 2Atlantic: furtuni, ploaie, caldura, avarii ale sistemelor de bord, rau de mare, oboseala, dureri, monotonie.
Statistic, echipa a parcurs in medie aproximatix 100 km zilnic, iar dupa cele 11 zile de efort continuu sustinut, fiecare membru al echipei a slabit intre 3 si 6 kg.
Atlantic4 3
Dupa aceasta reusita, echipa isi va lua o scurta vacanta de 2 saptamani, urmand ca dupa aceasta sa se intoarca la programul de antrenamente, pe mare si la sala de forta, in pregatirea pentru marea cursa de traversare a Oceanului Atlantic vaslind.

Echipa Atlantic4 concureaza cu sprijinul Kaufland Romania pentru implinirea unei cauze sociale: completarea fondurilor necesare realizarii unui centru socio-medical la Adunatii Copaceni, destinat ingrijirii paliative gratuite a copiilor diagnosticati cu boli rare sau incurabile.
Pentru a-i sustine, Kaufland Romania, partener oficial al initiativei, a donat suma de 20.000 de euro pentru aceasta cauza catre HOSPICE Casa Sperantei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *