Calin Goia sustine campania de constientizare a surdocecitatii

Calin Goia - Campanie SensabilitateSense International Romania a lansat o campanie de constientizare, alaturi de Calin Goia de la Voltaj, cu ocazia Zilei Surdocecitatii – 27 Iunie. Aceasta zi este dedicata la nivel mondial unei figuri reprezentative pentru lumea surdocecitatii (deficienta de vaz si de auz) – Helen Keller, care in ciuda lipsei totale a vazului si auzului, a devenit scriitoare, militanta pentru drepturile omului si o adevarata sursa de inspiratie pentru toti din jur. Fundatia Sense International Romania, singura organizatie din Romania care lucreaza impreuna si pentru copiii si tinerii cu surdocecitate din tara, marcheaza aceasta zi prin lansarea campaniei de informare si constientizare asupra acestei deficiente, alaturi de Calin Goia.

Calin a fost de acord sa se implice in aceasta campanie si sa se puna cateva ore in pielea unei persoane cu surdocecitate, totul luand forma unui joc, Sensabilitate, care a implicat lipsa vazului si a auzului.

Imagineaza-ti cum ar fi sa traiesti asa o viata intreaga si nu cateva ore cat a durat jocul meu. Imagineaza-ti o zi obisnuita – sa-ti faci o cafea, sa mergi in parc, sa comunici. Eu am incercat asta pentru cateva ore si m-am simtit total pierdut. Am intrat intr-o lume tare apasatoare. Cu atat mai mult puterea oamenilor cu surdocecitate e de admirat. Afla si tu mai multe despre surdocecitate accesand sensabilitate.ro” – Calin Goia.

Materialul video este realizat in cadrul proiectului Sensabilitate, o initiativa a Fundatiei Sense International Romania, finantat de catre Fundatia Orange, prin programul de Finantare Lumea prin culoare si sunet, editia 2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *