Mercedes-Benz lanseaza noul autocar Tourismo

Mercedes-Benz lansează în premieră mondială noul Tourismo. Mercedes-Benz Tourismo este cel mai des utilizat pentru curse de distanțe mari și curse comerciale sau expres, excursii și, ocazional, în curse speciale în regim urban.

Noul Tourismo RHD urmează să înlocuiască cel mai bine vândut autocar cu podea ridicată din Europa după unsprezece ani. Producția în serie a Tourismo RHD va începe în luna iulie a acestui an, toate modelele urmând a deveni disponibile pe piață până la sfârșitul anului 2017.

Noul Tourismo RHD vine în întâmpinarea acestei nevoii de eficienta, reducând consumul de combustibil cu aproximativ 4,5% față de predecesorul său, în principal prin optimizarea aerodinamicii și prin proiectarea unei caroserii complet noi, elegante și cu o greutate redusă.

Economiile se ridică până la 7% în cazul pachetului de eficiență al noii generații de motoare OM 470, lansată pe piață în vara anului 2016. Configurația pentru Tourismo RHD are la bază cea mai nouă generație de motoare Mercedes-Benz OM 470, cu șase cilindri în linie, cilindree de 10,7 l și pachet de eficiență. Vârful de gamă în materie de motorizări, cu 335 kW (456 CP), combină dinamica remarcabilă cu consumul redus de combustibil.

Cu noile echipări opționale, precum Predictive Powertrain Control (PPC) sau Eco Driver Feedback (EDF), consumul de combustibil și emisiile pot fi reduse și mai mult.

Sistemul de frânare de urgență Active Brake Assist 3 (ABA 3), funcția Stop/Start Assist, pentru condiții de trafic aglomerat, și sistemul de detectare a somnolenței Attention Assist (AtAs) sunt doar trei exemple ale tehnologiei sofisticate de siguranță a noului Tourismo RHD.

Și în ceea ce privește siguranța pasivă, Tourismo RHD stabilește noi standarde în segmental său: în cazul unui eventual accident, sistemul Front Collision Guard (FCG) protejează șoferul și copilotul în caz de coliziuni. Mai mult, construcția complet nouă a șasiului inelar al autocarului asigură suficient spațiu, atât pasagerilor, cât și șoferului, în caz de răstunare.

Cu patru modele de trei lungimi diferite, acest model de autocar cu podea ridicată acoperă toate cerințele. O altă noutate este faptul că toate modelele sunt disponibile cu volan pe stânga sau pe dreapta.

O altă caracteristică deosebită a noului Tourismo este posibilitatea de a alege între două cabine pentru oricare dintre modelele cu volan pe partea stângă: companiile pot alege varianta Cockpit Basic Plus sau varianta Cockpit Comfort Plus, pentru un plus de confort.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *