Peste 1000 de studenti au aplicat in cadrul programului eMag Talent Internship

1.035 de studenți și absolvenți din București, Iași și Craiova au aplicat pentru cele 25 de poziții deschise în echipele Software Development, Web&Mobile Platform, Targeting Search&Listing Platform, Commercial Platform, Marketplace Platform, Finance, Marketing, International Development și Legal, din cadrul programului eMag Talent Internship.

Concurența a fost de 41 de candidați pe loc în cele trei orașe, Bucureștiul numărând cele mai multe înscrieri. Aici, pentru cele 23 de poziții deschise au aplicat 849 de studenți și absolvenți.

Cele mai căutate poziții de către candidați au fost cele din departamentul Software Development (491), urmat de departamentele Marketing (188), Platforme (105), Finance (88) și Legal (63). Cea mai mare competiție a fost pentru rolul deschis în echipa International Development unde s-au înscris 100 de candidați pentru o singură poziție.

„eMAG Talent Internship este un program aflat deja la a patra ediție și, ca în fiecare an, dorim să descoperim oameni cu potențial, creativi și care își doresc să învețe. Acesta este și motivul pentru care un pas din procesul de aplicare a constat într-un mini interviu mai neobișnuit, format din 3 întrebări.

 I-am provocat pe candidați să ne spună care sunt cele 3 lucruri care nu i-ar lăsa să doarmă dacă ar fi CEO-ul nostru, ce ar face cu o bufniță pe care au primit-o cadou, fără să o vândă sau să o ofere altcuiva, și pe ce planetă ar alege să trăiască și de ce. Răspunsurile primite ne-au ajutat să înțelegem mai bine modul lor de gândire. Pe parcursul celor 2 luni, internii vor avea mentori care să îi ghideze și să îi ajute în proiectele care le vor fi desemnate, vor fi implicați în proiecte reale cu impact în business și vor avea ocazia să participe la training-uri susținute de colegii din eMAG”, a declarat Cristina Șolea, manager de recrutare eMAG.

Majoritatea candidaților din București care s-au înscris în program provin de la instituții de învățământ precum: Academia de Studii Economice (ASE), Universitatea Politehnică, Universitatea Bucureşti şi Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA). În Iași, cele mai multe aplicații au venit de la studenți și absolvenți ai Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, iar în Craiova de la Universitatea din oraș.

Ca în fiecare an, în programul eMAG Talent Internship s-au înscris și studenți români de la universități de renume din Marea Britanie, precum Universitatea Lancaster, Manchester, Bristol, Southampton, Sheffield și Westminster.

eMAG Talent Internship este un program plătit și se va derula în perioada iulie – august, iar la finalul acestuia cei mai performanți dintre participanți pot fi angajați în cadrul eMAG.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *