Ericsson: 5G aduce oportunități de afaceri estimate la peste 1,2 trilioane de dolari la nivel global în 2026

Oportunitățile de business ale implementării de tehnologii 5G în digitalizarea industriilor sunt estimate la peste 1,2 trilioane de dolari la nivel global în 2026, potrivit unui raport Ericsson. Raportul “Potențialul de business al tehnologiilor 5G – digitalizarea industriilor și oportunitățile încă neexplorate ale operatorilor” analizează oportunitățile de business ale tehnologiilor 5G generate de digitalizarea industrială, concentrându-se pe opt industrii globale cheie, printre care se numără producția, siguranța publică, serviciile financiare, sănătatea, sectorul auto, transportul public, media și divertismentul, energia și utilitățile.

În România, digitalizarea industriilor va genera un venit potențial pentru jucătorii din industria IT&C de 8,4 miliarde de dolari până în 2026. Dintre aceștia, 3,2 miliarde dolari vor reprezenta venituri generate de tehnologiile 5G. Energia/utilitățile, producția și siguranța publică (în această ordine) vor fi industriile care vor contribui semnificativ la această oportunitate de business, datorită investițiilor masive pe care le vor face în digitalizarea bazată pe 5G. La un eveniment organizat împreună, Ericsson și Telekom România au adus experiența 5G în România prin organizarea primului demo 5G live din țară.

Ericsson a identificat oportunități enorme pentru operatorii telecom care vor susține digitalizarea industriilor și estimează venituri potențiale de până la 582 miliarde de dolari până în 2026, echivalentul unei creșteri de 34% a veniturilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *