Miele preia o participație de control la Steelco

Miele a preluat o participație de control în cadrul grupului Steelco, companie italiană, lider în producția de echipamente pentru curățare, dezinfecție și sterilizare pentru industriile farmaceutică și medicală. Managementul Steelco va rămâne în continuare la fondatori. Brandul Steelco va fi păstrat pentru producția de stații centrale de sterilizare pentru spitale.

În urma parteneriatului, divizia de tehnologie medicală a grupului Miele va genera anual o cifră de afaceri de 250 de mil. euro, în creștere cu o treime, iar clienții vor beneficia de o gamă extinsă și mai performantă de produse, precum și de cele mai bune servicii înainte și după vânzare. Finalizarea tranzacției este încă supusă aprobării autorităților de concurență.

Miele este unul dintre cei mai mari producători de produse pentru curățare, dezinfecție și sterilizare pentru aparatură medicală și de laborator. Acest lucru include departamentele de planificare și amenajare de stații centrale de sterilizare (CSSD) din spitale. „Leadershipul Miele în domeniul calității și al inovației, alături de portofoliul larg de produse al Steelco vor duce la creșterea cotei de piață pe acest segment al grupului”, declară Andreas Barduna, director comercial în cadrul diviziei Miele Professional.

Împreună cu divizia de produse profesionale, grupul Miele a înregistrat venituri de 3,71 miliarde de euro în anul fiscal precedent și are, în prezent, peste 19.400 de angajați.

Grupul Steelco a avut vânzări de 71 de milioane de euro în 2016 și are aproximativ 400 de angajați. Ca și Miele, Steelco este o companie de familie ce pune accent pe calitate, iar fondatorii și proprietarii sunt implicați activ în management.

Fondatorul și CEO-ul Ottorino Casonato va rămâne la conducerea Steelco, alături de cofondatorii Fabio Zardini și Ivone Capovilla, precum și de fiica sa, Nicoletta Casonato. Miele va avea reprezentare majoritară în consiliul de supraveghere al grupului Steelco.

Fuziunea celor două companii va genera un potențial uriaș pe piața de profil. Miele are propriile structuri de vânzări și servicii prin care își asigură o acoperire eficientă pe toate piețele importante, în timp ce Steelco are o rețea puternică de distribuitori în peste 100 de țări.  Un alt atuu al grupului Miele este reprezentat de produsele patentate sau în curs de brevetare realizate pentru industria medicală. Grupul Steelco vine cu un portofoliu larg de echipamente în domeniul dezinfecției și sterilizării și activează cu succes pe piața de reprocesare a componentelor pentru producția farmaceutică, o zonă nouă de activitate pentru Miele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *