Fundatia Orange va finanta cu 220.000 de euro proiectele a 6 ONG-uri

Fundatia Orange- ONG-uri castigatoareFundatia Orange a desemnat castigatorii editiei 2017 a programului de finantare „Lumea prin Culoare si Sunet”, dedicat proiectelor de educatie, sanatate, cultura si integrare sociala pentru persoanele cu deficiente de vedere si/sau de auz. ONG-urile castigatoare sunt:  Asociatia Nationala a Surzilor din Romania Filiala Bucuresti; Asociatia Tandem; Asociatia Persoanelor cu Deficiente de Auz „Asculta viata!”;   Asociatia Nationala a Surzilor din Romania Filiala Buzau; Asociatia Metodelor Alternative de Integrare Sociala si Asociatia pentru Formare.

Proiectele vor fi finantate din fondul „Lumea prin Culoare si Sunet” al Fundatiei Orange cu 220.000 de euro, la care cele 6 ONG-uri vor adauga o contributie de aproximativ 10%, valoarea totala a proiectelor fiind de peste 240.000 de euro.

Dana Deac OrangeImpreuna cu organizatiile partenere, Fundatia Orange promoveaza accesibilitatea cu ajutorul tehnologiei si sustine integrarea sociala a persoanelor care fac parte din acest grup vulnerabil. Prin intermediul programului de finantare „Lumea prin Culoare si Sunet” ce se desfasoara de sase ani, Fundatia Orange faciliteaza integrarea persoanele cu deficiente de vedere sau de auz din Romania. Finantarile totale prin acest fond se ridica la aproape 2 milioane de euro”, a declarat Dana Deac, Presedintele Consiliului Director al Fundatiei Orange.

Proiectele vor oferi solutii pentru problemele pe care le intampina persoanele cu deficiente de vedere si/sau auz din Romania: crearea unui sistem de interpretare mimico-gestuala video la distanta, realizarea unei platforme digitale cu materiale de studiu pentru invatarea istoriei romanilor de catre elevii cu deficiente de vedere, imbunatatirea procesului de reabilitare pentru copiii hipoacuzici cu implant cohlear (IC) prin crearea a doua noi centre de interventie timpurie la Iasi si Vicovu de Sus – jud. Suceava, realizarea unei platforme online cu informatii despre legislatia nationala si procedurile de lucru prezentate in limbaj mimico-gestual, realizarea de workshop-uri pentru nevazatori cu teme ce abordeaza constientizarea spatiala, mobilitatea bazata pe tehnologie sau mobilitatea profesionala, crearea a 10 harti tactile despre Bucuresti, si facilitarea experimentarii stiintei de catre persoanele cu deficiente prin echiparea Casei Experimentelor cu dispozitive digitale.

Castigatorii au fost alesi in urma unui proces de selectie, de catre Consiliul Director al Fundatiei Orange format din: Dana Deac, Cristiana Stoica, Mary-Lisa Durban, Ionut Sibian, Mirela Bosoi si Veronica Dogaru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *