Amalia Năstase a devenit Președinte al Fundației pentru Copii Ronald McDonald

Fundația pentru Copii Ronald McDonald, principalul donator pentru cele două case Ronald McDonald din București și Timișoara, are o noua echipa de conducere, Amalia Năstase devenind Președinte al Fundației. Echipa este completată de Daniel Boaje – Director General Premier Restaurants România, Ștefan Iordache – Chief Operating Officer Publicis One, Dr. Alin Popescu – Medic specialist de medicină sportivă și Martin Xuereb – Chairman Ronald McDonald House Charities Malta.

Cu o poveste de 19 ani în România, Fundația pentru Copii Ronald McDonald este principalul donator pentru cele două case Ronald McDonald din București (la spitalul Grigore Alexandrescu) și Timișoara (în curtea spitalului pentru copii Louis Țurcanu) care găzduiesc familiile copiilor spitalizați pe durata tratamentelor medicale îndelungate. De la înființarea Fundației au fost primite în total peste 16,000 de familii în cele două “Case departe de casă”, iar pe durata spitalizării copiilor părinții nu plătesc cazarea.
Noua echipă de conducere va asigura continuarea activității Fundației prin programe speciale de dezvoltare, promovare și strângere de fonduri, cu trei mari obiective principale pentru următorii trei ani:

  • Renovarea și remodelarea Casei Ronald McDonald din București
  • Extinderea Casei Ronald McDonald din Timișoara cu încă un etaj
  • Construirea a două noi Case Ronald McDonald în România

 

„Sunt fericită să preiau funcția de președinte al Fundației pentru Copii Ronald McDonald de la Daniel Boaje, care a reușit să pună o bază solidă în dezvoltarea Fundației în România. Îmi doresc ca în următorii câțiva ani să aducem Casele Ronald McDonald în cel puțin încă două spitale pentru copii, pentru a fi întotdeauna aproape de familiile care au nevoie de noi. Scopul Fundației și al Caselor departe de casă este de a oferi sprijin familiilor fără posibilități materiale, care vin de la distanțe mari pentru a fi alături de copiii lor care primesc tratamente medicale de lungă durată. Ne dorim ca fiecare spital mare de copii din România să aibă alături o Casă Ronald McDonald. Și vom lucra împreună, zi de zi, pentru a ne îndeplini această misiune.” –   Amalia Năstase – Președinte Fundația pentru Copii Ronald McDonald

În 2016, cele două Case Ronald McDonald din București și Timișoara au sprijinit 799 de familii, prin oferirea a 9002 nopți de cazare gratuită pentru copiii aflați sub tratamente de lungă durată în spital și familiile acestora. În plus, campaniile de strângere de fonduri derulate în 2016 au adus Fundației pentru Copii Ronald McDonald donații în valoare de 805,317 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *