Dow Romania va sustine financiar construirea unui centru comunitar

Dow -Centrul comunitar Buftea - Habitat 2017Dow Romania, parte a The Dow Chemical Company, va sustine financiar construirea unui centru comunitar eficient energetic in Buftea.

Locatia va facilita accesul la educatie si activitati conexe zilnice pentru 50-70 de copii si va sprijini de-a lungul intregului an alti 150 de copii.

Centrul va fi construit pe parcursul a doi ani si va fi administrat de catre Asociatia Hercules, care are o experienta de peste 10 ani in interactiunea cu copiii care provin din familii vulnerabile.

Claudiu Tuncu, Country Manager Dow Romania si BulgariaSuntem mandri sa ne alaturam unui proiect care abordeaza doua provocari majore: educatia si eficienta energetica. Centrul comunitar din Buftea va oferi educatie si un mediu prosper pentru copii, in scopul dezvoltarii lor. In plus, cladirea eficienta energetic, folosind materiale inovatoare, va aduce reduceri de costuri, care vor permite Asociatiei Hercules sa utilizeze mai multe fonduri pentru programele educationale. Acesta este un pas important in dezvoltarea unor comunitati durabile, nu numai in Romania, ci si la nivel global“, a declarat Claudiu Tuncu, Country Manager Dow Romania si Bulgaria.

Intre 2015 si 2017, Dow a sprijinit construirea a doua cvadruplexuri in Ploiesti, contribuind la imbunatatirea conditiilor de locuire pentru opt familii cu venituri mici. Proiectul va fi definitivat la inceputul anului viitor. Dow Romania a sprijinit financiar proiectul si a donat materiale de izolare termica. In plus, angajatii companiei si-au oferit cu generozitate timpul si au muncit pe santier.

Dow Chemical Company si Habitat for Humanity International celebreaza 35 de ani de parteneriat la nivel international. In 2017, Dow va sprijini 42 de proiecte Habitat for Humanity din 19 de tari prin activitati de voluntariat realizate de angajati, donatii de produse si sprijin financiar. Dow a investit mai mult de 1,4 milioane de dolari pentru a sprijini aceste proiecte si mai mult de 2.000 de angajati vor participa ca voluntari la construirea de case, alaturi de viitorii proprietari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *